Zdrobesti biscuitii punandu-i intr-o punga si lovindu-i cu un facalet. Pui in filtrul de cafea sa faci o cafea mai tare cu care vei inmuia biscuitii, pentru ca aroma de cafea o potenteaza pe cea de cacao. Daca nu esti un fan al cafelei sau o faci pentru copii, o poti inlocui foarte usor cu lapte. Nu iti trebuie mai mult de o cana ca sa inmoi biscuitii, pentru ca tu vrei sa faci un salam nu o ciorba.
Odata inmuiati biscuitii, adaugi zaharul, cacaoa, coaja de lamaie sau de portocala untul la temperatura camerei si amesteci cu un mixer jumate de minut. Gusti si daca ti-ar placea mai dulce sau mai aromat, adaugi ceea ce crezi tu ca iti lipseste.
Cand esti gata, pui salamul tau de biscuiti in folie de aluminiu, inveleti si il modelezi cu mana, peste folia de aluminiu.
Indepartezi folia si decorezi cu cacao, fulgi de migdale, nuca pisata sau glazura de zahar pudra si cacao cum am facut eu.
Il poti face si ca tort, doar ca ii dai o forma rotunda si il poti decora dupa preferinte. Cred ca poti face o gargarita destul de usor, dar mie mi-a venit ideea asta acum, cand scriu textul si am mancat deja jumatate de salam de biscuiti, dar data viitoare fac o gargarita rosie sau galbena.
Arata de parca ar veni de la Cernobal.Cine a punctat aceasta reteta este ori prost gramada ori nu a vazut/ mancat un salam de biscuiti adevarat. Pfui !!!
Comentarii:
Arata cau un desert excelent
adevarat ca nu seama cu salamul de biscuiti de prin magazine ori cel din magazinele comuniste
Arata de parca ar veni de la Cernobal.Cine a punctat aceasta reteta este ori prost gramada ori nu a vazut/ mancat un salam de biscuiti adevarat. Pfui !!!