Salam de biscuiti
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Zdrobesti biscuitii punandu-i intr-o punga si lovindu-i cu un facalet. Pui in filtrul de cafea sa faci o cafea mai tare cu care vei inmuia biscuitii, pentru ca aroma de cafea o potenteaza pe cea de cacao. Daca nu esti un fan al cafelei sau o faci pentru copii, o poti inlocui foarte usor cu lapte. Nu iti trebuie mai mult de o cana ca sa inmoi biscuitii, pentru ca tu vrei sa faci un salam nu o ciorba.
- Odata inmuiati biscuitii, adaugi zaharul, cacaoa, coaja de lamaie sau de portocala untul la temperatura camerei si amesteci cu un mixer jumate de minut. Gusti si daca ti-ar placea mai dulce sau mai aromat, adaugi ceea ce crezi tu ca iti lipseste.
- Cand esti gata, pui salamul tau de biscuiti in folie de aluminiu, inveleti si il modelezi cu mana, peste folia de aluminiu.
- Indepartezi folia si decorezi cu cacao, fulgi de migdale, nuca pisata sau glazura de zahar pudra si cacao cum am facut eu.
- Il poti face si ca tort, doar ca ii dai o forma rotunda si il poti decora dupa preferinte. Cred ca poti face o gargarita destul de usor, dar mie mi-a venit ideea asta acum, cand scriu textul si am mancat deja jumatate de salam de biscuiti, dar data viitoare fac o gargarita rosie sau galbena.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
didi
Arata cau un desert excelent
adevarat ca nu seama cu salamul de biscuiti de prin magazine ori cel din magazinele comuniste
S
steve_s2022
Arata de parca ar veni de la Cernobal.Cine a punctat aceasta reteta este ori prost gramada ori nu a vazut/ mancat un salam de biscuiti adevarat. Pfui !!!
Punctează această reţetă