Ce legumă mai bună de care te poți bucura vara decât ardeii? Fie că sunt galbeni, roșii sau verzi, în timpul sezonului estival ei reprezintă leguma colorată, proaspătă și versatilă prin excelență. Singura problemă este că pielița lor este uneori greu de digerat... Dar, ca întotdeauna, avem soluția :-) Tot ce trebuie să faceți este să coaceți ardeiul într-o tigaie și să îl descojiți. Urmați pas cu pas sfatul nostru de mai jos:
Se încălzește o tigaie antiaderentă la foc mare. Se spală și se usucă ardeii. Așezați-i în tigaia încinsă, la foc mediu-mare, timp de aproximativ 40 de minute.
Întoarceți frecvent ardeii pe toate părțile folosind două furculițe pentru a evita arderea.
După ce sunt copți, puneți ardeii într-o pungă de congelare și lăsați-i să se răcească timp de 10-15 minute. Aburul creat în interiorul pungii îi va ajuta să se descojească mai ușor.
Cum pot folosi ardeii decojiți la gătit? Există nenumărate rețete pe care le puteți face cu ardeii copți. Aceștia sunt excelenți ca și garnitură pentru o salată de vară sau pentru un fel principal. De asemenea, puteți face sosuri sau conserve (caz în care trebuie să fie puși în ulei).
Cum pot coace ardeii dacă nu vreau să folosesc tigaia?. Există și alte metode descrise pe site-ul nostru care vă vor permite să descojiți ardeii. Pe lângă tigaie, puteți folosi cuptorul, cuptorul cu microunde, friteuza cu aer, grătarul sau îi puteți descoji ca pe legumele crude.
De ce să folosim o pungă de congelare pentru a descoji ardeii? Punerea ardeilor într-o pungă de congelator sigilată va permite aburului și căldurii emanate de legume să descojească mai ușor ardeii.