Fructele si legumele sunt parte integranta din hrana noastra zilnica. Indiferent daca le cumparam dintr-un supermarket sau de la piata, acestea contin urme de pamant, ingrasaminte chimice si bacterii, cum ar fi Salmonella sau E.coli care pot produce chiar moartea. Din dorinta de a dezinfecta, atat cat este cu putinta, fructelele si legumele au aparut solutiile bio sau organice care contin substante naturale si care elimina mare parte din impuritatile aflate pe coaja vegetalelor. In Romania gasim o solutie de acest gen pe Rangali.ro iar pentru cei care locuiesc in strainatate, astfel de produse se gasesc la Whole Foods (marca Fit).
Desigur, aceste solutii gasite in magazine nu sunt tocmai ieftine de aceea va propun doua solutii extrem de simplu de realizat acasa, cu cateva ingrediente la indemana oricui.
Solutie dezinfectanta fructe si legume I
- 1 cana apa
- 1 cana otet de vin alb
- 1 lg bicarbonat de sodiu
- 1/2 l-ta zeama de lamaie
Se amesteca bine ingredientele intr-o sticla si apoi se pun intr-un flacon cu pulverizator. Se agita inainte de folosire.
Solutie dezinfectanta fructe si legume II
- 1 cana apa
- 1 cana otet vin alb
- zeama de la o lamaie
- cateva picaturi de ulei esential de tea tree (arbore de ceai)
Se amesteca bine ingredientele intr-o sticla si apoi se pun intr-un flacon cu pulverizator. Se agita inainte de folosire.
Mod de utilizare: