Crema de vanilie : Puneti laptele sa fiarba cu pastaia de vanilie taiata in 2. Frecati galbenusurile cu zahar, pana cand amestecul devine alb si cremos. Adaugati amidonul de porumb si se amesteca bine.
Cand laptele fierbe, se adauga treptat peste amestecul anterior si se rastoana inapoi in craticioara.
Puneti la foc mediu si amestecati constant. Luati cratita de pe foc si puneti folie deasupra (folia trebuie sa atinga crema pentru a preveni formarea unei pelicule). Se lasa sa se raceasca bine.
Desfaceti un aluat de foietaj si puneti crema rece peste el. Apoi impastiati pepite de ciocolata. Acoperiti-l cu cea de-a doua foaie de aluat.
Puneti un pahar in centru. Taiati aluatul in 16 parti egale, pornind de la la pahar.
Rotiti fiecare "raza" taiata de 3 ori.
Se unge cu galbenus si se pune în cuptor timp de 25 de minute la 180° C.
Comentarii:
Mi-ia iesit foarte buna