Tocanita din carne de porc si cartofi intregi
Aceasta tocanita este foarte speciala, pentru mine cel putin, fiindca la conceperea ei am pus cartofi intregi. Am avut cartofi noi din aceia mici-mici care mie imi plac foarte mult si m-am gandit ca ar arata foarte frumos daca ar fi intregi, nu taiati. Ca de obicei promovez gatitul sanatos in retele mele.
Ingrediente
3
Preparare
Preparare1 oră
Gătire30 min
- Am luat 1 legatura de ceapa verde si le-am pus la calit in tigaie cu carnea de porc si cu putin ulei pentru wok.
Cat timp carnea taiata cubulete a stat la prajit in tigaie cu ceapa verde, am adaugat si 2 fire de usturoi verde si apoi niste ardei gras si varza chinezeasca taiata marunt. Le-am lasat pe toate la calit in tigaie, iar dupa ce s-a rumenit carnea, am adaugat un pahar de apa. - In timpul acesta am ales cam 10 cartofi noi, de dimensiuni mici, i-am curatat de coaja si i-am pus la fiert, separat intr-o cratita.
I-as fi putut pune in tigaia in care erau legumele si carnea, insa ar fi trebuit sa las totul pe foc un timp indelungat pentru a se face cartofii si nu mi-am dorit acest lucru fiindca nu voiam sa se fiarba prea tare legumele. - Cand cartofii au fost fierti, doar i-am adaugat in tigaie alaturi de legume si de bucatelele de carne, am mai adaugat o lingura de bulion si apoi am adaugat mirodenii si sare sau vegeta, ce preferati..
Am lasat sa mai fiarba cam 5 minute si dupa ce am oprit focul, am adaugat si o legatura de patrunjel tait fin. - Www.gatituleojoaca.net.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Ma bucur ca va place. Va astept si cu alte idei interesante pe www.gatituleojoaca.net :)