Aceasta tocanita este foarte speciala, pentru mine cel putin, fiindca la conceperea ei am pus cartofi intregi. Am avut cartofi noi din aceia mici-mici care mie imi plac foarte mult si m-am gandit ca ar arata foarte frumos daca ar fi intregi, nu taiati. Ca de obicei promovez gatitul sanatos in retele mele.
Am luat 1 legatura de ceapa verde si le-am pus la calit in tigaie cu carnea de porc si cu putin ulei pentru wok.
Cat timp carnea taiata cubulete a stat la prajit in tigaie cu ceapa verde, am adaugat si 2 fire de usturoi verde si apoi niste ardei gras si varza chinezeasca taiata marunt. Le-am lasat pe toate la calit in tigaie, iar dupa ce s-a rumenit carnea, am adaugat un pahar de apa.
In timpul acesta am ales cam 10 cartofi noi, de dimensiuni mici, i-am curatat de coaja si i-am pus la fiert, separat intr-o cratita.
I-as fi putut pune in tigaia in care erau legumele si carnea, insa ar fi trebuit sa las totul pe foc un timp indelungat pentru a se face cartofii si nu mi-am dorit acest lucru fiindca nu voiam sa se fiarba prea tare legumele.
Cand cartofii au fost fierti, doar i-am adaugat in tigaie alaturi de legume si de bucatelele de carne, am mai adaugat o lingura de bulion si apoi am adaugat mirodenii si sare sau vegeta, ce preferati..
Am lasat sa mai fiarba cam 5 minute si dupa ce am oprit focul, am adaugat si o legatura de patrunjel tait fin.
Ma bucur ca va place. Va astept si cu alte idei interesante pe www.gatituleojoaca.net :)