Va propun o reteta delicioasa care se poate pregati atat la steamer cat si la cuptor.
Se sareaza si pipereaza pestele pe ambele parti. Puteti folosi piper alb.
Se taie morcovul bastonase, ardeiul julienne si buchetelele de broccoli in jumatate si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand legumele au fiert, luam cate un file de peste punem in mijloc cate 2 jumatati de broccoli, 2 felii de ardei, 2 bastonase de morcov si cateva frunze de patrunjel proaspat.
Rulam si prindem cu scobitori.
Pe o tava punem folie de aluminu si putin ulei, peste asezam rulourile de peste si dam la cuptorul preincins la 180 gr pentru 20 min.
Daca folositi steamarul, puneti pt 15 min la optiunea "peste"
Intre timp pregatim sosul:
Intr-un vas punem apa, otetul, vinul, piperul si ceapa taiata bucati. Punem la fiert la foc mic pt 15 min..(pana se reduce lichidul la jumatate) Topim untul la microunde sau intr-un vas pe foc si il lasam sa dea in clocot, apoi cu o strecuratoare sau o lingura inlaturam spuma care s-a format deasupra. Intr-un vas pe bain marie Punem galbenusurile si cu mixerul incorporam incet supa in care a fiert ceapa (folosim acelasi procedeu ca la maioneza. Cand am terminat de incorporat supa, adaugam putin cate putin untul si continuam sa batem cu mixerul pana ce sosul se ingroasa usor.. (nu am reusit sa fac prea multe poze pt ca trebuie sa te misti repede, insa data viitoare rog sotul sa le faca)
Asezonati cu sare, piper si sucul de lamaie si serviti cu peste si legume fierte.
Pt aceasta reteta cu fotofrafii pas cu pas, va astept pe blog!
Aia nu e reteta pt sos olandez. eu inteleg ca putem reinventa retete dar ce a spus doamnna aici nu e sos olandez. este un sos clasic care inseamna galbnus ou, unt clarifiat, lamaie sare si piper. atat! doamna a facut un alt sos.
Daca se pun zarzavaturile in apa la fiert scoti toate vitaminelele din ele ,gusta ca iarba sarata ,punetile pe ,,, steam-aburi ,,,apoi puneti condiment si le rulati ,etc. God bless si success
Comentarii:
Aia nu e reteta pt sos olandez. eu inteleg ca putem reinventa retete dar ce a spus doamnna aici nu e sos olandez. este un sos clasic care inseamna galbnus ou, unt clarifiat, lamaie sare si piper. atat! doamna a facut un alt sos.
Beton de tare!
Interesant sosul olandez
Daca se pun zarzavaturile in apa la fiert scoti toate vitaminelele din ele ,gusta ca iarba sarata ,punetile pe
,,, steam-aburi ,,,apoi puneti condiment si le rulati ,etc.
God bless si success
Ok
Mm
Savuros
Se serveste rece ?
Foarte bun! Excelent!