A taiat pulpele pe jumatate si le-a pus intr-un vas mare impreuna cu toate ingredientele in afara de ciuperci. A bagat vasul la frigider pana a doua zi.
A doua zi am bagat vasul acoperit cu capac direct in cuptorul incalzit, la foc mic, unde l-a tinut asa vreo 2 ore.
Intre timp, a calit ciupercile in putin unt si le-a pus si pe ele peste oratanie. Se mai incearca din cand in cand carnea daca s-a fragezit, a mea a fost cam tare si a tinut-o in total vreo 3 ore jumatate.
Evident, mai adaugati apa calda daca scade sosul prea tare. Spre final se scoate capacul (sau folia) si se lasa un pic la rumenit la un foc mai tare.
Carnita trebuie sa fie foarte frageda, sa se desprinda usor de pe os.Foarte gustos impreuna cu un piure de cartofi sau de mazare sau niste cartofi fierti cu unt.
Comentarii:
Este foarte buna.Eu o voi servi cu dovleac copt sarat si piperat,cartofi cu unt si patrunjel si sos de merisoare.
Super buna!
Super
SUPER!
Suna bine, o s- incerc si eu diseara
Bunnnnnnnnnnnnn
Fffff.....delicios....