Carnea se spala bine, se portioneaza si se pune intr-o tava pentru cuptor. Se pune o lingura de ulei. Se adauga 250 ml de apa.Se adauga sare dupa gust si o boare de condimente pentru gratar. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit, la foc iute.
Aceste condimente - ma refer la cele din comert, contin si sare, deci atentie cata sare puneti. Personal folosesc un amestec de condimente preparat in casa, dar in care nu pun sare. Se verifica daca este carnea patrunsa si se mai completeteaza cu apa CALDA, daca este nevoie. Timp de preparare 50 - 60 de minute.
Puneti uleiul intr-o tigaie larga. Adaugati usturoiul si lasati sa se rumeneasca putin. Indepartati usturoiul cu o spumiera. Adaugati si celelalte ingrediente, in afara de stafide. Adaugati 250 ml apa si lasti sa fiarba, la foc mic, fara capac. Amestecati sa nu se prinda. Cand a scazut adaugati stafidele. Lasati sa mai fiarba cateva minute.
Se serveste cu spaghete sau cartofi natur peste care s-a turnat sosul, alaturi de o salata de cruditati. Stropiti cu suc de lamaie.