Ficatei marocani cu couscous

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

2

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire10 min
  • Presarat condimentele amintite mai sus, din abundenta, si lasat ficateii sa se prajeasca bine, intorcandu o singura data.
  • Intre timp stors o lamaie, floscotit ( vorba lui Dana) 2 catei de usturoi, amestecat si potrivit de sare. Trebuia sa pun ardei iute, avut, deci pus.
  • Cand ficateii erau gata, prajiti, oprit focul, turnat amestecul de mai sus si lasat acoperit aproape 10 minute, timp in care aromele s-au imbinat.
  • Cat timp aromele se imprieteneau in tigaie, pregatit couscous-ul : masurat 160 g couscous, turnat peste 200 ml apa clocotita ( sarata si cu ulei), acoperit, lasat sa se umfle, si cand apa a fost complet absorbita, adaugat niste unt si amestecat cu furculita.
  • Si aici aranjamentul final O reteta cu iz oriental, condimentele de la Sonnentor sunt de nota 10 o sa ma mai aprovizionez de la ei.


Întrebări

Sunt "bio" condim Sonnentor? Cu ce sunt superioare celorlalte? Reteta este "marocana"?!

Erau ecologice. Superioare celorlalte probabil din punct de vedere al cultivarii, recoltarii, fiind urmate anumite norme care le certifica. Sonnentor stie. Mi am permis sa intitulez asa reteta pentru ca asa se numeau condimentele Maroccan Spiced Nights. Va rog sa imi vizitati blogul ca sa vedeti reteta completa.


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
[email protected], 23/09/2016

Halal reteta; am acordat o steluta pentru a mi se primi comentariul, altfel merita 00!

(0) (0) abuz
23/09/2016

Catastrofa culinara.!!!

(0) (0) abuz
23/09/2016

Pare buna reteta

(0) (0) abuz
23/09/2016

1. Ce condiment este "jurul" ???
2. Ce condimente ai pres[rat rin abunden'[ a ETAPA 1?

(0) (0) abuz
23/09/2016

Ce-i aia : presarat, lasat, stors, floscotit, amestecat, avut, pus, oprit, turnat,...etc. ? Ce limba e asta? Unde ai invatat gramatica limbii romane ? Sau poate ca nu esti romanca !

(0) (0) abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Gramatica am facut si la scoala, si la facultate. Eu una n-am scris asa pe site ul meu, dar magarii de la PC publica asa cum doresc, in bataie de joc.
"Floscotit" e un termen luat de pe culinar.ro si mi-am permis sa il folosesc, fiind pe domeniul meu.

23/09/2016

Dezastru !

(1) (0) abuz
23/09/2016

FF buna reteta

(0) (0) abuz
23/09/2016

Chiar daca pe site-ul vostru postati in general retete culinare, regulile limbii romane nu ar trebui uitate. Daca sunteti un site care se respecta ar trebui sa eliminati postarile care nu respecta cele mai elementare reguli de exprimare in limba romana: lipsa acordului, la finalul cuvintelelor ori sunt prea multi ori prea putini de "i", cuvinte inventate, prescurtari care nu exista in DEX, lipsa cratimei unde este cazul si altele.

(0) (0) abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Reteta originala nu arata asa. Va invit sa vedeti reteta originala.
http://silvia-unaalta.ro/2009/10/24/ficatei-marocani-cu-couscous/

23/09/2016

Nu merita nimic,parca astepta trenul care a sosit in gara ,a scurtat totul pentru a se urca...Mai bine nu postezi ,decat sa te aflii in traba ! Dar poate ca nu are ....

(2) (0) abuz
23/09/2016

Mai intreab-o pe Dana inca o data reteta, poate isi mai aduce aminte si de cele uitate : condimente, mirodenii, cuvinte si expresii romanesti. Poate ca arata mai bine in marocana.

(2) (0) abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Http://silvia-unaalta.ro/2009/10/24/ficatei-marocani-cu-couscous/
No bine no, eu pe site-ul meu scriu ce vreau, "floscotit" era un termen amuzant, cine citea culinar.ro stia. Nici nu stiu de ce dau explicatii despre o postare personala. Care nu trebuia sa ajunga pe acest Petitchef.

  • pagina 1 / 2



+