Mod de preparare: Pentru inceput sa pregatim aluatul de eclere. Se pun pe foc apa si uleiul, sarea sa dea in clocot. Imediat ce da in clocot se toarna faina cernuta. Se ia de pe foc si se amesteca compozitia. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se adauga cele 5 oua, unul cate unul.Se racesc apoi se taie si se umplu cu crema de ecler, care o preparam asa: se pune laptele sa fiarba, ouale se bat cu telul, se adauga sarea, vanilia ,faina, cafeaua si pune peste laptele fierbinte . Se pune crema pe foc si se amesteca usor sa nu se prinda. Dupa ce s-a ingrosat compozitia, se ia de foc si se pune la racit, sa ajunga la temperatura camerei, si se adauga untul , apoi se umplu eclerele.Separat pregatim crema de ormat: galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia, lichiorul, apoi se adauga mascarponele, si geletina dizolvata. Sa montam tortul: se pun eclerele umplute la baza, apoi se pun eclere si in picioare de jur imprejur, intr-o forma de tort detasabila.Apoi se pune crema de mascarpone , un rand de eclere ca si capac si se mai pune un pic de crema npentru a putea sa presaram caramelul cu nuci, adica crantul. Se prepara si caramelul. Se pune zaharul pe foc se caramelizeaza apoi se pune un zahar vanilat si nuca.Se toarna compozitia pe o foaie de copt, se intinde si se lasa la racit, apoi se zdrobeste cu sucitorul si se pune deasupra tortului.Se lasa la frigider cel putin o ora. Ca o sugestie de design, fiecare ecler care este pus in picioare , poate fi tras in ciocolata, sau turnat o glazura peste ele, etc. Este prima data cand fac aceasta reteta, si fiind foarte curioasa cum iese la gust, nu m-am gandit si la alt design. Sper sa va placa , este delicios si nu greu de facut, cojile de ecler putand fi facute cu o zi inainte. Daca, nu intelegeti ceva, astept sa ma intrebati, si o sa va raspund imediat.(http://culinarecufeteistete.blogspot.com)
Comentarii:
Dar aspectul lasă mult,mult de dorit,e chiar pacat...se putea si mai bine. E usor de facut.
Imi ploua in gura