Petitchef

Tort de ciocolata Tuxedo

Acest tort se numeste ” Tuxedo” deoarece este alb si negru exact ca un “Tuxedo” (in romana = smocking).
Este foarte ciocolatos (a se vedea ingredientele), foarte decadent si divin de bun! Va avertizez totusi, ca are multa ciocolata si, pentru cei bolnavi cu inima, nu prea este recomandat :-) .
Blatul este extrem de simplu de facut si extrem de bun, umed, potrivit de dulce (as putea spune chiar perfect), moale, nu trebuie insiropat si are o culoare superba…

Desert
8 porții
2 ore
2 ore
Dificil

Ingrediente

8

Blaturi:

Crema ganache neagra:

Crema ganache alba:

Crema ganache pentru imbracat tortul:

Glazura:

Preparare

  • Etapa 1 - Tort de ciocolata Tuxedo
    Blat:

    Preincalzim cuptorul la 160ºC.
    Ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul) le vom cerne si le punem impreuna intr-un castron separat apoi le amestecam cu un tel sau cu o lingura ca sa se amestece bine. Daca avem robot de bucatarie, le putem pune direct in vasul acestuia si mixam cateva secunde.
    Ingredientele lichide (inclusiv ouale)le punem in alt vas si le turnam peste cele uscate apoi mixam bine pana la incorporare.
    Tapetam 2 tavi de tort cu foaie de copt si turnam jumatate din compozitie in fiecare.
    Introducem in cuptor si coacem aprox. 35 – 40 min, pana trec testul scobitorii.
    Se scot usor din forme, dupa ce s-au racit cca 15 min. apoi le punem pe un gratar sa se raceasca in totalitate.

    Este obligatoriu sa coacem 2 blaturi, nu unul, deoarece este foarte greu de taiat! Daca nu aveti 2 forme de tort, atunci le veti coace separat!
  • Etapa 2 - Tort de ciocolata Tuxedo
    Crema ganache neagra:

    Punem frisca lichida intr-o craticioara de inox si o punem la incalzit la foc mic.
    Cand s-a infierbantat, punem ciocolata rupta bucatele si lasam 1 minut sa se odihneasca, apoi amestecam cu telul pana cand devine o crema omogena si lucioasa.

    Bagam recipientul cu crema la congelator pentru aprox. 15 min.

    Dupa ce s-a racit, batem crema cu un mixer electric pana devine pufoasa si se deschide la culoare.
  • Crema ganache alba si crema ganache pentru imbracat tortul:

    Vom urmari acelasi procedeu ca si la crema ganache neagra!
    Daca vreti, puteti sa faceti o singura crema ganache neagra, dar pastrati cam un sfert pentru acoperit tortul.
  • Asamblare tort:

    Punem primul blat pe un platou pentru torturi, intindem crema ganache neagra si nivelam. Daca vi se pare moale, bagati tortul la frigider cca. 30 min.

    Peste crema ganache neagra vom pune crema ganache alba, dam iar tortul la frigider, apoi punem cel de-al doilea blat si ornam cu restul de crema ganache ramasa. (tortl trebuie nivelat frumos cu crema) Introducem tortul la frigider pana pregatim glazura.
  • Glazura:

    Pentru glazura, punem frisca la infierbantat, pe foc mic, apoi adaugam ciocolata, lasam 1 minut sa se odihneasca si omogenizam cu un tel pana ciocolata s-a topit. Adaugam si o lingura de miere si amestecam bine.

    Lasam glazura la racit la temperatura camerei, apoi o turnam peste tort si o lasam sa se scurga bine.

    Topim si ciocolata alba pe baie de abur sau la microunde (verificata din 15 in 15 secunde) si o turnam din loc in loc peste glazura.

    Cu ajutorul unei scobitori vom intinde ciocolata alba in forme circulare prin glazura de ciocolata neagra pentru a crea acel efect, frumos, irizat.
  • Cand taiem tortul, neaparat vom introduce lama cutitului in apa fierbinte pentru cateva secunde, altfel tortul nu se va taia perfect, crema se va lipi de lama cutitului iar blatul va parea sfaramicios!

    Modul de preparare nu este deloc dificil, dimpotriva, cremele se fac toate la fel, cat si glazura. Singurul inconvenient este timpul de asteptare pana se racesc cremele ca sa putem asambla tortul. Dar merita incercat, este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat pana acum. Cu mana pe inima!

    Pofta buna!


Poze

Tort de ciocolata Tuxedo
Tort de ciocolata Tuxedo - poza 2
Tort de ciocolata Tuxedo - poza 3
Tort de ciocolata Tuxedo - poza 4

Întrebări:

Buna ! nu-mi iese crema ganache alba ! care este cauza,ca nu pot sa-mi dau seama!

Răspuns:

De vina este ciocolata. Incercati o ciocolata foarte buna, adica mai scumpa.




Comentarii (70):

07/05/2019

Ce ciocolată albă sa folosim? Ce marca?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
bastecky_r2019, 22/03/2019

Am facut acest tort de 2 ori. De fiecare data a iesit perfect, eu folosesc frisca Meggle. Am vazut ca unor persoane nu le-au iesit crema cu aceasta frisca, insa eu nu am avut probleme cu ea niciodata, e frisca mea preferata. E posibil sa fie de la ciocolata, trebuie sa fie una de calitate. In seara asta am sa il fac din nou, fiind duminica ziua iubitului meu. Il recomand cu toata increderea! ❤

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Denisa, 16/06/2017

Un tort deosebit de bun!!! Cu muuullttaaaa ciocolata, pe placul sotului meu!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/02/2016

S_a tăiat crema ganache.desi am respectat indicatiile. am dres-o pe bain-marie dar oricât sta la frigider nu se întăreste, e scursă toata in jurul tortului.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
03/07/2015

Super bun am facut doar crema cu cioco. neagra dar o sa incerc si aceasta varianta pare ok.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/07/2015

A fost cadoul meu pentru ziua mamei mele din 2 ianuarie. Este uşor de preparat, rafinat şi gustos.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
camyy, 14/04/2015

Am facut acest tort de vreo 5 ori.Este delicios si usor de facut

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/03/2015

Foarte prezentabil in taietura ...iar gustul...divin de bun! a trecut testul cu brio pentru a fi adaugat in caietul cu prajituri :), il recomand iubitorilor de ciocolata

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
irma_c2015
irma_c2015, 14/02/2015

Fuarte

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/12/2013

Aspectuos si gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 7

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează