Tort ciocolatos

Desert
Foarte ușor
1 oră

un tort de ciocolată irezistibil

Ingrediente

8

Blat:

Cremă:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Încingem cuptorul la 180 grade C.

    Ungem 2 tăvi rotunde de tort cu diametrul de aprox. 24 cm și le tapetăm cu hârtie pergament.

    Amestecăm cacaua cernută cu apa fierbinte până obținem o pastă omogenă.
    Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm.

    Adăugăm zahărul pudră, gălbenușurile, laptele și făina cernută cu praful de copt.
    Amestecăm bine până la omogenizare.

    La sfârșit adăugăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare.

    Până să adăugăm albușurile ne putem folosi de un mixer, în momentul în care adăugăm albușurile, ne folosim de o lingură sau spatulă.

    Amestecăm ușor până nu mai observăm dungi albe.

    Împărțim amestecul în cele 2 tăvi pregătite.

    Dăm tăvile la cuptor pentru 25-30 minute sau până sunt crescute bine și trec testul cu scobitoarea.

    Se lasă la răcit în tăvi.

    Rupem ciocolata bucățele și o punem într-un vas în bain-marie.

    Turnăm 100 ml smântână și amestecăm până la topirea completă a ciocolatei.
    Scoatem vasul din bain-marie și lăsăm 5-10 minute să se răcească.

    Batem frișca din 200 ml smântână și o amestecăm cu ciocolata răcită.
    Împărțim crema în două părți.

    Amestecăm bine gemul de caise și îl distribuim uniform pe cele 2 blaturi.

    O parte o punem peste unul din blaturi, aranjăm al doilea blat deasupra și ornăm cu restul de cremă.

    Se dă la rece până la servire.
  • Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Simplu,gustos,minunat

abuz

anonymous

Nu l-am facut, dar cred ca saptamana viitoare il incerc , trebuie sa fie ff bun!

abuz

anonymous

Nu sunt insiropate blaturile?

abuz

anonymous

Eu nu as pune direct pe gemul de caise, crema!As incerca sa mai tai o data blatul de sus, unde as pune gemul, sau chiar bucatele de fructe acrisoare(visine, caise, etc), este doar o parere!In rest...se pare ca merge repede, doar crema este putin cam multa pentru mine, de obicei eu pun o glazura de ciocolata deasupra, am senzatia ca are un aspect mai "comercial".

abuz

anonymous

FFF.bun, delicios

abuz

anonymous

N-am inteles bine: gemul de caise se amestece cu crema de ciocolata?

abuz

anonymous

Daca este cu ciocolata, nu poate fi decat suuuuper!!!

abuz

anonymous

Merita incercat

abuz

anonymous

Foarte bun si usor de realizat. De retinut si de incercat.Ador deserturile cu cacao si ciocolata.

abuz

anonymous

Delicios!

abuz
  • pagina 1 / 2