Linzerul este o prajitura care este cunoascuta de pe la 1600 si ceva si provine din Imperiul Austro-Ungar. De-a lungul vremii sunt sigura ca reteta s-a tot modificat si transformat dar...va garanteaz ca tarta linzer pe care vi-o prezint este mai mult decat delicioasa. Sa vedeti ce repede va disparea din farfurie !
Numele produsului provine de la orasul Linz, resedinta Austriei Superioare. Numele in limba germana e "Linzer Torte", adica tort de Linz si original se face numai cu dulceata de coacaze rosii, nu cu "ce gem doriti voi". Nuca de cocos nu are ce cauta aici, nici nucile, doar migdalele. Lipsesc cuisoarele si scortisoara, oh nu, nu e reteta originala, asa ca din partea mea puteti pune si "rahat"!
Este,intr-adevar,o prajitura buna si este bine ca avem si completari la reteta! Dar...fetelor , nu trebuie sa fiti rautacioase!
Multumesc pentru completari. Este adevarat ca in blat se pun doar migdale, asa este reteta si am si spus asta. Nu am avut pe moment atatea migdale cat imi trebuiau si am facut o adaptare. Daca eram ipocrita nici nu specificam asta si spuneam ca sunt doar migdale in blat si cu asta basta. Nu stiam ca la baza reteta este doar cu dulceata de coacaze rosii si va multumesc ca ati specificat asta. Daca o luam asa...ca la mama ei, atunci trebuie sa si specificam ca acest desert se prepara doar in vas de argint.