Tarta linzer

Tarta Linzer
Desert
10 porții
Ușor
1 oră

Linzerul este o prajitura care este cunoascuta de pe la 1600 si ceva si provine din Imperiul Austro-Ungar. De-a lungul vremii sunt sigura ca reteta s-a tot modificat si transformat dar...va garanteaz ca tarta linzer pe care vi-o prezint este mai mult decat delicioasa. Sa vedeti ce repede va disparea din farfurie !

Ingrediente

10

Pentru aluat avem nevoie de :

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Untul se pune intr-un castron si se marunteste cu o furculita. Se adauga restul ingredientelor (oul nu il puneti inca) si se amesteca ingredientele in asa fel incat sa se distribuie uniform- nu se amesteca foarte mult.
  • La sfarsit se pune si oul si se omogenizeaza totul.
  • Doua treimi de aluat se pun intr-o tava de tarta si se apasa cu ajutorul degetelor ca sa ia forma tavii. Se baga tava de tarta la frigider pentru 30 minute. Cealalta treime de aluat se pune tot la rece pentru 30 de minute.
  • Dupa jumatate de ora se scoate tava din frigider si se intinde deasupra gemul. Cealata parte de aluat se scoate de la rece, se intinde cu sucitorul pe blatul de lucru infainat si se taie niste fasii late de 1 deget cu care se formeaza “grilajul” de deasupra tartei.
    Se baga tarta la cuptor, la 175 grade pentru 30 de minute.
    Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa sa se racoreasca putin si apoi se pudreaza cu zahar pudra. Se serveste rece.
lumearuxandreiLumearuxandrei

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Very very good.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Numele produsului provine de la orasul Linz, resedinta Austriei Superioare. Numele in limba germana e "Linzer Torte", adica tort de Linz si original se face numai cu dulceata de coacaze rosii, nu cu "ce gem doriti voi". Nuca de cocos nu are ce cauta aici, nici nucile, doar migdalele. Lipsesc cuisoarele si scortisoara, oh nu, nu e reteta originala, asa ca din partea mea puteti pune si "rahat"!

am gătit această rețetă
abuz
lumearuxandrei
Răspuns lumearuxandrei:

Multumesc pentru completari. Este adevarat ca in blat se pun doar migdale, asa este reteta si am si spus asta. Nu am avut pe moment atatea migdale cat imi trebuiau si am facut o adaptare. Daca eram ipocrita nici nu specificam asta si spuneam ca sunt doar migdale in blat si cu asta basta. Nu stiam ca la baza reteta este doar cu dulceata de coacaze rosii si va multumesc ca ati specificat asta. Daca o luam asa...ca la mama ei, atunci trebuie sa si specificam ca acest desert se prepara doar in vas de argint.

anonymous

Frte bunaaa am sa o fac mainee

abuz

anonymous

F. buna!

abuz

anonymous

Este,intr-adevar,o prajitura buna si este bine ca avem si completari la reteta! Dar...fetelor , nu trebuie sa fiti rautacioase!

abuz

anonymous

Reteta incompleta !

abuz

anonymous

F.buna

abuz

anonymous

Bun

abuz

anonymous

Est foarte buna.

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz
  • pagina 1 / 2