Prajitura tosca

Prajitura Tosca
Desert
Ușor
3 h 30 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare3 ore
Gătire30 min
  • MOD DE PREPARARE: Cele 8 albusuri se bat spuma cu un pic de sare, se adauga treptat zaharul(daca aveti zahar pudra e mai bine ), apoi nuca de cocos, macul, si la sfarsit cele 4 linguri de faina, oprind mixerul, amestecand cu lingura de jos in sus ca sa nu se lase aluatul, insotite de un praf de copt. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava de 35/25, si se lasa in cuptorul incalzit dinainte, vreme de 20 min sa se coaca.

    Va iesi un blat cam de 3 cm inaltime.
    Lasam blatul la racit.
    Apoi ii indreptam marginile, pregatindu-l astfel, pentru ai aseza crema deasupra. Dar sa vedem reteta ptr crema:

    MOD DE PREPARARE;

    Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Cele trei linguri de faina,, plicul de creme ole se amesteca si se toarna laptele in fir , peste acestea, amestecandu-se bine sa nu faca cocoloase.
    Se pune pe foc , mestecand continu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit. Asa trebuie sa arate cand se ia de pe foc.

    Se pune la umflat gelatina, apoi se dizolva pe bain-marie, usor. Nu se lasa sa se raceasca crema de tot, ci ,calduta, ca sa se poata incorpora gelatina. Apoi se pune mixerul in functiune, si adaugam untul in crema, putin cate putin sa nu se taie crema.

    Apoi asamblam prajitura dupa cum urmeaza:
    - asezam blatul, pe el punem jumatate din crema de vanlie, apoi punem un rand de biscuiti, insiropati intr-un sirop de apa cu zahar, vanilie, es rom, si cafea( credeti-ma iese, f. bine cu biscuitii insiropati cu acest sirop. Reteta originala nu este cu bisc. insiropati, dar incercati, nu veti regreta), apoi celalta jumatate de crema si iar un rand de biscuiti insiropati.

    Din 250 g ciocolata , un cub de unt, 2 linguri zahar si 3 lg de lapte, am pregatit un sos. Le-am fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-am intins peste prajitura. Sau urmatoarea glazura:
    Glazura:
    100 g ciocolata amaruie
    100 ml frisca lichida
    50 g unt

    Punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul. Amestecam pana se topeste ciocolata si dam deoparte.
    Lasam sa se raceasca putin iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase o intindem peste prajitura incepand din mijloc. Puneti orice glazura din ciocolata doriti, dupa gustul vostru si dupa placerea voastra. E bine oricum, nimic nu e batut in cuie, dati drumul imaginatie !

Punctează această reţetă

culinare cu fete isteteCulinare cu fete istete

Întrebări

La ce temperatura trebuie copt blatul?...si necesita neaparat gelatina,eu nu am folosit niciodata in nicio reteta gelatina?..multumesc!

Aragazul meu e clasic! Coci ca orice blat de pandispan. Iar in ce priveste gelatina, eu o folosesc ptr fermitate. Poti sa nu o folosesti!

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 6

LENUTA

EXCELENTA !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nu-m place

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Pui si usturoi in prajitura? (pentru "ai" aseza crema)

abuz

anonymous

O voi face si eu.Multumesc pt. reteta!

abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

anonymous

O sa incerc si eu!

abuz

deliavoicila

Apetisanta

abuz

anonymous

Super buna

abuz

anonymous

Si daca nu ai sau nu stii ce este aia "creme ole" ai dat-o dracului. Nu ?! Fete istete ? Mai salcam ?! Poate in somn cand nu le apuca pasiunea de a scrie, caci tacerea e de aur.

abuz

anonymous

Multumim

abuz
  • pagina 1 / 6