Prajitura tosca

Ingrediente
8
Preparare
Preparare3 ore
Gătire30 min
- MOD DE PREPARARE: Cele 8 albusuri se bat spuma cu un pic de sare, se adauga treptat zaharul(daca aveti zahar pudra e mai bine ), apoi nuca de cocos, macul, si la sfarsit cele 4 linguri de faina, oprind mixerul, amestecand cu lingura de jos in sus ca sa nu se lase aluatul, insotite de un praf de copt. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava de 35/25, si se lasa in cuptorul incalzit dinainte, vreme de 20 min sa se coaca.
Va iesi un blat cam de 3 cm inaltime.
Lasam blatul la racit.
Apoi ii indreptam marginile, pregatindu-l astfel, pentru ai aseza crema deasupra. Dar sa vedem reteta ptr crema:
MOD DE PREPARARE;
Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Cele trei linguri de faina,, plicul de creme ole se amesteca si se toarna laptele in fir , peste acestea, amestecandu-se bine sa nu faca cocoloase.
Se pune pe foc , mestecand continu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit. Asa trebuie sa arate cand se ia de pe foc.
Se pune la umflat gelatina, apoi se dizolva pe bain-marie, usor. Nu se lasa sa se raceasca crema de tot, ci ,calduta, ca sa se poata incorpora gelatina. Apoi se pune mixerul in functiune, si adaugam untul in crema, putin cate putin sa nu se taie crema.
Apoi asamblam prajitura dupa cum urmeaza:
- asezam blatul, pe el punem jumatate din crema de vanlie, apoi punem un rand de biscuiti, insiropati intr-un sirop de apa cu zahar, vanilie, es rom, si cafea( credeti-ma iese, f. bine cu biscuitii insiropati cu acest sirop. Reteta originala nu este cu bisc. insiropati, dar incercati, nu veti regreta), apoi celalta jumatate de crema si iar un rand de biscuiti insiropati.
Din 250 g ciocolata , un cub de unt, 2 linguri zahar si 3 lg de lapte, am pregatit un sos. Le-am fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-am intins peste prajitura. Sau urmatoarea glazura:
Glazura:
100 g ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50 g unt
Punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul. Amestecam pana se topeste ciocolata si dam deoparte.
Lasam sa se raceasca putin iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase o intindem peste prajitura incepand din mijloc. Puneti orice glazura din ciocolata doriti, dupa gustul vostru si dupa placerea voastra. E bine oricum, nimic nu e batut in cuie, dati drumul imaginatie !
Întrebări
La ce temperatura trebuie copt blatul?...si necesita neaparat gelatina,eu nu am folosit niciodata in nicio reteta gelatina?..multumesc!
Aragazul meu e clasic! Coci ca orice blat de pandispan. Iar in ce priveste gelatina, eu o folosesc ptr fermitate. Poti sa nu o folosesti!
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
LENUTA
EXCELENTA !
am gătit această rețetă
anonymous
Nu-m place
am gătit această rețetă
anonymous
Pui si usturoi in prajitura? (pentru "ai" aseza crema)
anonymous
O voi face si eu.Multumesc pt. reteta!
anonymous
Delicioasa
anonymous
O sa incerc si eu!
D
deliavoicila
Apetisanta
anonymous
Super buna
anonymous
Si daca nu ai sau nu stii ce este aia "creme ole" ai dat-o dracului. Nu ?! Fete istete ? Mai salcam ?! Poate in somn cand nu le apuca pasiunea de a scrie, caci tacerea e de aur.
anonymous
Multumim
Punctează această reţetă