Prajitura de sarbatoare

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

6

Blatul:

Crema:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.
  • Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina capata o culoare aramie.
    Preparam crema amestecand galbenusurile cu zaharul pina se albeste, adaugam apoi laptele, esenta de vanilie si fierbem pe bain-marie sau un oala de lapte cu pereti dubli, cum a facut e.
  • Invartim in crema cu o lingura de lemn pina cand aceasta se ingroasa. Dam crema la rece. Cand este rece complet mixam bine untul si adaugam crema lingura cu lingura pina incorporam intreaga crema.
  • Crema o impartim in 3 parti egale. Trecem la asamblarea prajiturii care se face astfel:
    pe un platou asezam prima foaie pe care o acoperim cu 1/3 din crema cu unt.
  • Insiropam biscuitii in lichior si ii asezam peste crema, unul linga altul. Ciocolata(200 g) rupta in bucatele o topim impreuna cu uleiul si asa calda o punem in strat peste biscuitii insiropati. Lasam putin sa se raceasca ciocolata , sa se intareasca , apoi adaugam alta 1/3 din crema.
  • Asezam peste crema a doua foaie , crema ramasa si deasupra radem ciocolata.
    Dam prajitura la rece cateva ore, cel mai bine ar fi sa fie lasat pina a doua zi, apoi o putem portiona.

Punctează această reţetă

Doina-SidoniaDoina-Sidonia

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: