Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.
Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina capata o culoare aramie. Preparam crema amestecand galbenusurile cu zaharul pina se albeste, adaugam apoi laptele, esenta de vanilie si fierbem pe bain-marie sau un oala de lapte cu pereti dubli, cum a facut e.
Invartim in crema cu o lingura de lemn pina cand aceasta se ingroasa. Dam crema la rece. Cand este rece complet mixam bine untul si adaugam crema lingura cu lingura pina incorporam intreaga crema.
Crema o impartim in 3 parti egale. Trecem la asamblarea prajiturii care se face astfel: pe un platou asezam prima foaie pe care o acoperim cu 1/3 din crema cu unt.
Insiropam biscuitii in lichior si ii asezam peste crema, unul linga altul. Ciocolata(200 g) rupta in bucatele o topim impreuna cu uleiul si asa calda o punem in strat peste biscuitii insiropati. Lasam putin sa se raceasca ciocolata , sa se intareasca , apoi adaugam alta 1/3 din crema.
Asezam peste crema a doua foaie , crema ramasa si deasupra radem ciocolata. Dam prajitura la rece cateva ore, cel mai bine ar fi sa fie lasat pina a doua zi, apoi o putem portiona.