Prajitura de sarbatoare
Ingrediente
6
Blatul:
Crema:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.
- Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina capata o culoare aramie.
Preparam crema amestecand galbenusurile cu zaharul pina se albeste, adaugam apoi laptele, esenta de vanilie si fierbem pe bain-marie sau un oala de lapte cu pereti dubli, cum a facut e. - Invartim in crema cu o lingura de lemn pina cand aceasta se ingroasa. Dam crema la rece. Cand este rece complet mixam bine untul si adaugam crema lingura cu lingura pina incorporam intreaga crema.
- Crema o impartim in 3 parti egale. Trecem la asamblarea prajiturii care se face astfel:
pe un platou asezam prima foaie pe care o acoperim cu 1/3 din crema cu unt. - Insiropam biscuitii in lichior si ii asezam peste crema, unul linga altul. Ciocolata(200 g) rupta in bucatele o topim impreuna cu uleiul si asa calda o punem in strat peste biscuitii insiropati. Lasam putin sa se raceasca ciocolata , sa se intareasca , apoi adaugam alta 1/3 din crema.
- Asezam peste crema a doua foaie , crema ramasa si deasupra radem ciocolata.
Dam prajitura la rece cateva ore, cel mai bine ar fi sa fie lasat pina a doua zi, apoi o putem portiona.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă