Panna cotta cu caise
Pentru un desert proaspat si cremos, optati pentru panna cotta! Se prepara cu vanilie si un coulis fructat si usor acid de caise. Un gust delicios de "vino-ncoa" ;-) Toate indicatiile si reteta scrisa mai jos.
Ingrediente
Pentru panna cotta :
Pentru coulisul de caise:
Preparare
Puneri foile de gelatina intr-un castron cu apa.
In acelasi timp incalziti laptele cu smantana si zaharul si taiati pastaia de vanilie. Nu fierbeti!Cand amestecul este fierbinte, stoarceti foile de gelatina din apa rece si adaugati-le aici. Amestecati bine pentru a le incorpora.
Se toarna amestecul in pahare si se pune la rece pentru o noapte.
Amestecati gemul cu apa si incalziti in cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde. Strecurati si lasati sa se raceasca.
Se toarna coulisul peste panna cotta si se lasa la frigider timp de 30 de minute.
Gata!
Observații
Gelatina si agar-agar:
Gelatina trebuie mai intai sa se inmoaie in apa si apoi sa fie incorporata intr-un amestec fierbinte. Prin racire, gelatina isi va activa proprietatile si va ingrosa amestecul.
Atentie: agar-agar nu actioneaza prin acelasi proces!
În primul rand, agar-agar are o actiune mult mai importanta de gelifiere, astfel incat este necesar sa acorde o mare atentie la dozare!
2 gr de agar-agar = 3 foi de gelatina (6 gr)
Aceasta alga actionează doar cand este fiarta in prealabil.
Va trebui sa puneti aga-agar la primul pas, cand incalziti laptele si smantana. Când amestecul se incalzeste luati de pe foc si mergeti direct la pasul 3!