Panna cotta cu caise

Desert
5 porții
Foarte ușor
8 h 20 m

Pentru un desert proaspat si cremos, optati pentru panna cotta! Se prepara cu vanilie si un coulis fructat si usor acid de caise. Un gust delicios de "vino-ncoa" ;-) Toate indicatiile si reteta scrisa mai jos.


Ingrediente

5

Pentru panna cotta :

Pentru coulisul de caise:


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare8 ore
Gătire10 min


Observații

Gelatina si agar-agar:
Gelatina trebuie mai intai sa se inmoaie in apa si apoi sa fie incorporata intr-un amestec fierbinte. Prin racire, gelatina isi va activa proprietatile si va ingrosa amestecul.
Atentie: agar-agar nu actioneaza prin acelasi proces!
În primul rand, agar-agar are o actiune mult mai importanta de gelifiere, astfel incat este necesar sa acorde o mare atentie la dozare!
2 gr de agar-agar = 3 foi de gelatina (6 gr)
Aceasta alga actionează doar cand este fiarta in prealabil.
Va trebui sa puneti aga-agar la primul pas, cand incalziti laptele si smantana. Când amestecul se incalzeste luati de pe foc si mergeti direct la pasul 3!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Maria12, 13/05/2024

Grozava

(0) (0) abuz
10/07/2019

Excelent!

(0) (0) abuz



+