Pentru un desert proaspat si cremos, optati pentru panna cotta!
Se prepara cu vanilie si un coulis fructat si usor acid de caise. Un gust delicios de "vino-ncoa" ;-)
Toate indicatiile si reteta scrisa mai jos.
Gelatina si agar-agar: Gelatina trebuie mai intai sa se inmoaie in apa si apoi sa fie incorporata intr-un amestec fierbinte. Prin racire, gelatina isi va activa proprietatile si va ingrosa amestecul. Atentie: agar-agar nu actioneaza prin acelasi proces! În primul rand, agar-agar are o actiune mult mai importanta de gelifiere, astfel incat este necesar sa acorde o mare atentie la dozare! 2 gr de agar-agar = 3 foi de gelatina (6 gr) Aceasta alga actionează doar cand este fiarta in prealabil. Va trebui sa puneti aga-agar la primul pas, cand incalziti laptele si smantana. Când amestecul se incalzeste luati de pe foc si mergeti direct la pasul 3!
Comentarii:
Grozava
Excelent!