Panna cotta cu caise

Desert
Foarte ușor
8 h 20 m

Pentru un desert proaspat si cremos, optati pentru panna cotta! Se prepara cu vanilie si un coulis fructat si usor acid de caise. Un gust delicios de "vino-ncoa" ;-) Toate indicatiile si reteta scrisa mai jos.

Ingrediente

5

Pentru panna cotta :

Pentru coulisul de caise:

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare8 ore
Gătire10 min
  • Panna cotta cu caise - Preparare etapa 1Puneri foile de gelatina intr-un castron cu apa.
    In acelasi timp incalziti laptele cu smantana si zaharul si taiati pastaia de vanilie. Nu fierbeti!
  • Panna cotta cu caise - Preparare etapa 2Cand amestecul este fierbinte, stoarceti foile de gelatina din apa rece si adaugati-le aici. Amestecati bine pentru a le incorpora.
  • Panna cotta cu caise - Preparare etapa 3Se toarna amestecul in pahare si se pune la rece pentru o noapte.
  • Panna cotta cu caise - Preparare etapa 4Amestecati gemul cu apa si incalziti in cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde. Strecurati si lasati sa se raceasca.
  • Panna cotta cu caise - Preparare etapa 5Se toarna coulisul peste panna cotta si se lasa la frigider timp de 30 de minute.
  • Panna cotta cu caise - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Gelatina si agar-agar:
Gelatina trebuie mai intai sa se inmoaie in apa si apoi sa fie incorporata intr-un amestec fierbinte. Prin racire, gelatina isi va activa proprietatile si va ingrosa amestecul.
Atentie: agar-agar nu actioneaza prin acelasi proces!
În primul rand, agar-agar are o actiune mult mai importanta de gelifiere, astfel incat este necesar sa acorde o mare atentie la dozare!
2 gr de agar-agar = 3 foi de gelatina (6 gr)
Aceasta alga actionează doar cand este fiarta in prealabil.
Va trebui sa puneti aga-agar la primul pas, cand incalziti laptele si smantana. Când amestecul se incalzeste luati de pe foc si mergeti direct la pasul 3!

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Maria12

Grozava

abuz

anonymous

Excelent!

abuz