Amestecat drojdia cu zaharul, iar cu o lingurita frecat pina s-a topit zaharul si s-a topit drojdia. In cuva masinii de facut piine pus faina cernuta, apoi adaugat drojdia, untul topit dar caldut, oul zbatut foarte putin la care adaugat un pic de lapte cald pentru ca oul era de la frigider, adaugat apoi tot laptele cald si inceput sa framint aluatul.
Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele adaugam si sarea. Lasam aluatul la dospit timp de o ora, bineinteles ca acoperim cu o folie ca sa aiba caldura aluatul.
Dupa o ora, rasturnam aluatul pe masa de lucru, impartim aluatul in doua si formam doua lungi cordoane de circa 60 cm (atentie, nu ungem masa de lucru cu nimic, nici faina, nici ulei, pentru ca asa putem rula mult mai usor aluatul)si o minuta curioasa, care vroia sa se joace cu aluatul.
Asezam cordoanele unul peste altul in forma de cruce iar cordonul de dedesubt il trecem peste celalalt ca in poza, deci tot cam in forma de cruce va fi., apoi acelasi lucru facem si cu celalalt cordon pina aici toate bune si frumoase, dar din acest moment pierdut printre impletituri, si cam luat pe aratura adica aproape jumatate de piine a iesit impletita frumos, iar cealalta impletita pe de rost se vede ca e prima data cind impletesc piinea ca si cum as fi impletit un pulover, fara sa stiu ce de facut.
Asa, acoperim piinea si o lasam la dospit circa 30 de minute, timp in care dam drumul la aragaz la 220 de grade dupa ce a trecut jumatatea de ora, cu pensonasul ungem piinea cu galbenusul zbatut cu lapte si bagam tava la cuptor timp de circa 35 de minute.Scoatem piinea de la cuptor si o lasam sa se raceasca bine inainte de a taia din ea avut rabdare.