Roşiile se taie felii de jumătate de cm. Dovleceii la fel dc le folositi.
Brânza se pasează cu furculita, se amesteca cu verdeata taiată foarte mărunt, condimentele si se amesteca totul bine.
Se unge tava cu putin ulei rezistent la temperaturi mari sau se foloseste foaia de copt (după părerea mea uleiul e mai sănătos).
Se pun felii de dovlecel, deasupra rosii, deasupra brânza. Sau cu brânză intre ele, cum doriti.
Se introduce tava în cuptorul preîncins, la foc mic-mediu. Se lasa cam 5-10 minute, cât brânza se înceapă să se topească. Legumele rămân semicrude.
La rosiile coapte coaja se detaseaza foarte usor, ceea ce pe mine mă deranjează un pic în orice mâncare. De aceea, dupa ce le-am scos din cuptor am îndepartat pielita (în poză sunt încă cu pieliţa, sigur că nu mai arată aşa bine dc o scoatem).
Se indeparteaza foarte usor, dar dc nu aveti nici o problema cu ea, lasati-o acolo :).
Comentarii (15):
Puneti si 2 catei de usuroi. Mama, mama!
Bune savuroase
Suuper si dietetic=excelenta reteta
Pare bun o sa incerc
Pare bun ! Sa le lasam cu coaja !
Fbun,gustos
Fb
KK
Pare foarte gustoasa
Superrrrrrrrr