În bucătărie sunt clasice preparate de care nu te saturi, mai ales când vine vorba de ouă! Prin urmare, vă dezvăluim timpul perfect de gătire pentru ouă fierte care au succes de fiecare dată! Și nu uitați de chifle pentru a le servi: pe scurt, cea mai bună rețetă pentru micul dejun ;-)
Mai presus de toate, asigurați-vă că ouăle nu sunt prea reci. Dacă au fost la frigider și sunt proaspete, lăsați-le la temperatura camerei timp de 5 minute.
Puneți apa la fiert într-o cratiță.
Puneți ouăle ușor, astfel încât coaja să nu se crape.
Fierbeți 3-4 minute în funcție de textura dorită. Dacă prelungiți fierberea, gălbenușul și albușul vor curge mai mult sau mai puțin.
Scoateți oul și puneți-l într-o cupă de ouă. Tăiați capacul cu un cuțit zimțat și poftă bună!
Cum se prepară batoane de pâine sau soldățeii? În timp ce ouăle se gătesc, coaceți felii de pâine albă. Imediat ce le-ați scos din prăjitor sau cuptor, tăiați-le fâșii pentru a forma ”mouillettes”, soldăței care să vă însoțească oul fiert :-) Cei mai buni soldăței sunt cei unși cu unt semisărat ♥
Ce să mănânci cu ouă fierte? După cum am spus mai sus, soldățeii vor fi perfecți pentru a-ți însoți ouăle. Nu ezita să prepari legume la grătar precum ardei, dovlecel sau cartofi tăiați în batoane. Adaugă puțină salată verde și vei avea un preparat perfect pentru cină, iar pentru ocazii speciale, puteți adăuga chiar și o linguriță de caviar. O rețetă simpla, rapidă și mai presus de toate extra chic!
Cum scot „capacul” la oul meu fiert? Pentru cunoscători, există pe piață o ustensilă magică: toqueur. Datorită acestui „deschizător de ouă”, veți putea sparge coaja oului într-un mod ultra curat. Altfel, un cuțit zimțat bun, cu care dai câteva lovituri de jur împrejurul cojii, va face toată șmecheria ;-)
Ce ar trebui să fac dacă depășesc timpul de gătire? Dacă ați depășit timpul de fierbere, cel mai bine este să gătiți oul în apă clocotită timp de aproximativ 10 minute pentru a-l transforma într-un ou fiert tare.
De unde știu că oul meu este crud sau gătit? Dacă nu ești sigur că ouăle sunt gătite, învârte-le pe o suprafață de lucru plană. Dacă se învârt în același ritm, ambele sunt crude. Dacă unul dintre ouă se învârte mai repede decât celălalt, este gata!