Kapustnica: supa slovaca cu varza murata

Este o reteta de supa cu varza murata, carnati afumati si prune uscate. servita de obicei la masa de Craciun.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire2 ore
Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute.
Desarati varza, tocati-o fasii fine.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate in 3) intr-o lingura de ulei.
Adaugati ceapa si usturoiul si reveniti.Puneti varza murata, 1,5 l de apa, cimbrul si dafinul.
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.
Scoateti carnea si taiati-o cubulete iar carnatul taiati-l rondele.
Adaugati-le din nou la varza cu prunele uscate, paprika si bulionul de rosii.
Lasati sa fiarba inca o jumatate de ora.
Verificati daca mai trebuie sare si piper.
Serviti supa fierbinte cu o lingura de smantana.O "nebunie" de supa aromata si parfumata. Aciditatea verzii murate este atenuata de dulceata prunelor....
Pofta Buna!!!!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!