-
Home
-
Rețete
-
Antreuri
-
Supa
-
Varza
-
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata
Este o reteta de supa cu varza murata, carnati afumati si prune uscate. servita de obicei la masa de Craciun.
Preparare
-
Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute.
Desarati varza, tocati-o fasii fine.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.
-
Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate in 3) intr-o lingura de ulei.
Adaugati ceapa si usturoiul si reveniti.
-
Puneti varza murata, 1,5 l de apa, cimbrul si dafinul.
-
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.
-
Scoateti carnea si taiati-o cubulete iar carnatul taiati-l rondele.
-
Adaugati-le din nou la varza cu prunele uscate, paprika si bulionul de rosii.
-
Lasati sa fiarba inca o jumatate de ora.
Verificati daca mai trebuie sare si piper.
Serviti supa fierbinte cu o lingura de smantana.
-
O "nebunie" de supa aromata si parfumata. Aciditatea verzii murate este atenuata de dulceata prunelor....
Pofta Buna!!!!
Întrebări:
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete