Se incinge uleiul in oala de ciorba, si se caleste un pic ceapa si kaizerul taiat feliute. Se adauga apoi morcovul, dupa 2-3 minute, ardeii taiati si tijele de telina rondele. Se adauga cca 4 l apa, cartofii intregi (curatati), ciupercile taiate mai marisor. Cand au fiert cartofii se scot si se paseaza, ca un piure (pentru a lega ciorba, ai da consitenta) si se pun din nou in oala, se adauga concentratul si anasonul. Se las adoua clocote si se inchide focul. Se bat ouale, se amesteca cu smantana, se pun 2, 3 polonice de supa ca sa ajunga la o temperatura apropiata cu cea a compzitiei din oala si se toarna incet, amestecand continuu, in ciorba. La urma se adauga sucul de lamaie amestecat cu usturoiul. Se poate pune o legaura de marar foarte fin taiat. Se acopera cu un capac si se poate servi dupa 10 minute. Se serveste cum arar tocat si/sau frunze de morcov.
Comentarii (15):
Imi place mult mama a facut de multe ori
Cred ca e vorba de frunze de patrunjel. N-am mai auzit frunze de morcov in mancaruri. In rest cred ca e f. buna, am sa incerc si eu
Vad ca pui atat cepele cat si morcovii intregi, nu cred sa iasa ceva de doamne-ajuta!
EXCELENT DE BUNĂ.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.
Foarte interesant
BON ,TRE BON !
E o idee buna ptr acest sfarsit de saptamana....
Super tare!
Foarte gustoasa aceasta ciorba shi iasa destul de mult
Am gatit aceasta ciorba ...este deosebita,foarte gustoasa !!