I.6 albuse se bat spuma cu 200g zahar, 200g nuca taiata,3linguri de faina si se face un blat care se da la copt pe dosul tavii unsa cu unt si tapetata cu faina. *tava mare de aragaz
II.300g ciocolata alba se topeste pe abur apoi se intinde peste blat. *pt ca ciocolata sa se topeasca repede se taie bucatele uniforme si se adauga 1 linguri de ulei;
III.8 linguri de zahar se pun la topit,se adauga 100 g unt,si cele 6 galbenuse frecate cu 8 linguri de zahar,apoi 200 g alune taiate.
*Deasupra se poate pune in loc de ciocolata si glazura de caramel (cumparata).
Dupa cum am scris si mai sus reteta o am de la mama unei prietene din Banat,care de altfel cum sunt si ardelencele e o specialista intr-ale prajiturilor.
Comentarii (18):
Foarte buna fara ciocolata :)
Soper
O bazaconie !!!wow
Super buna nota 10
Super de buna
Excelenta!!!
...!!!
ARATA BINE
Ok
Fff buna.