Ciolomada (muratura asortata)

Ciolomada (muratura asortata)
Altele
Foarte ușor
15 min

Ingrediente

4

Preparare

  • Curatam gogosarii:
    si ardeii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, adaugam castraveti spalati, taiati bucatele, varza taiata bucatele mici, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite, apoi se adauga pt fiecare kg de leguma 100 ml otet, 100g zahar, 1 lingura sare neiodata, ½ lingurita salicilat.
  • Se amesteca totul bine, se lasa sa stea 24 h, dupa care se pune muratura in
    borcane, se toarna si zeama rezultata, se leaga sau se capacesc borcanele si se aseaza in camara.
  • Puteti sa pregatiti aceasta muratura din cate kg de legume aveti la
    indemana. Trebuie insa sa respectati cantitatile de sare, zahar,
    salicilat, raportate la cantitatea de legume pe care doriti sa o conservati. A avut 1 kg castraveti, 1 kg gogosari, 1 kg ardei, 1 kg varza. A rezultat 1
    borcan de 3 litri si un borcanel de 800 g.
  • Daca doriti o salata rapida, pe care nu o pastrati pt iarna, nu puneti salicilat.

Punctează această reţetă

burdulea maria elenaBurdulea maria elena

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super buna , eu o faceam dupa gustul meu fara sa am cantitati predefinite

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super buna

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Fotografiile nu sunt disponibile!

abuz