Curatam gogosarii: si ardeii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, adaugam castraveti spalati, taiati bucatele, varza taiata bucatele mici, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite, apoi se adauga pt fiecare kg de leguma 100 ml otet, 100g zahar, 1 lingura sare neiodata, ½ lingurita salicilat.
Se amesteca totul bine, se lasa sa stea 24 h, dupa care se pune muratura in borcane, se toarna si zeama rezultata, se leaga sau se capacesc borcanele si se aseaza in camara.
Puteti sa pregatiti aceasta muratura din cate kg de legume aveti la indemana. Trebuie insa sa respectati cantitatile de sare, zahar, salicilat, raportate la cantitatea de legume pe care doriti sa o conservati. A avut 1 kg castraveti, 1 kg gogosari, 1 kg ardei, 1 kg varza. A rezultat 1 borcan de 3 litri si un borcanel de 800 g.
Daca doriti o salata rapida, pe care nu o pastrati pt iarna, nu puneti salicilat.
Comentarii:
Super buna , eu o faceam dupa gustul meu fara sa am cantitati predefinite
Super buna
Foarte buna
Super
Fotografiile nu sunt disponibile!