Pita
votează acum
Pita este o painica plata, rotunda din aluat dospit foarte cunoscuta in tarile mediteraneene sau in Orient.
Ingrediente
4
Cost estimat: 0.42Euros€ (0.11€/porție)
Materiale
- sucitor
Preparare
Preparare15 min
Timp așteptare1 oră
Gătire6 min
Puneti faina, sarea, zaharul si uleiul de masline in vasul robotului.
Se amesteca apa calduta cu drojdia uscata si se lasa sa stea 10 minute.
Adaugati amestecul de apa + drojdie uscata in castron. Framantati la viteza 2 pana cand aluatul se desprinde de pe margini. Se lasa sa stea cel putin 1 ora la temperatura camerei.
Degazati aluatul apoi impartiti aluatul in 4 bucati egale (aproximativ 85 g) si intindeti-le.
Coaceti pita intr-o tigaie fierbinte la foc mediu timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Gata!
Observații
Daca nu aveti un robot de bucatarie, amestecati cu o lingura si terminati sa framantati manual aluatul.
Puteti depozita aluatul in frigider, intr-un recipient etans pentru refolosire sau pentru coacere a doua zi.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 209Kcal
- Carbo: 36g
- Grăsimi: 3.9g
- Grăsimi sat.: 0.6g
- Proteine: 6g
- Fibre: 2g
- Zahăr: 1.7g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (83g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!