Va sugeram sa faceti singuri aceste panici, iar avantajul acestei retete este ca nu necesita framantare, deci este mai rapid de realizat ;-)
Urmati pasii nostri de pregatire si nu uitati sa ne spuneti parerea in comentarii.
Dizolvati drojdia in cantitatea mica de apa calduta si adaugati zaharul. Amestecati bine si lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
Puneti faina si sarea intr-un castron mare si amestecati bine. Faceti o gropita in centru si adaugati drojdia, restul de apa calduta si laptele caldut.
Amestecati totul cu o lingura de lemn pentru a incorpora toata făina. Apoi formati o minge din aluat si acoperiti cu un prosop curat. Lasati sa se odihneasca 1 ora si 30 de minute la temperatura camerei.
Pudrati cu faina suprafata de lucru si transferati aluatul. Dati-i forma de minge si bagati capatele in interior. Puneti aluatul in vas si acoperiti-l cu vasul cu un prosop timp de 10 min.
Impartiti aluatul in 12 bucati egale de aproximativ 70 gr. Intindeti bucatile de aluat si asezati-le intr-o tava cu forme speciale, pudrata cu faina sau pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt, pudrata cu faina.
Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa stea 30 de minute la temperatura camerei. Pudrati cu faina, apoi faceti incizii pe partea de sus a painicilor.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 230 de grade. Puneti in interior un recipient mic cu apa pentru a preveni uscarea. Coaceti aproximativ 25 de minute.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Gata!
Ce faina sa folosim pentru paine? Toata faina care contine gluten este potrivita pentru aceste painici. Puteti utiliza T45 pentru a obtine paine alba sau, ca si aici, T80 pentru a obtine paine semi-integrala. Puteti face, de asemenea, un amestec de faina: 400 g de faina de grau si 100 g de secara, spelta sau faina de hrisca pentru a da aroma aluatului. Faina predominanta ar trebui sa ramana faina de grau.
Care este echivalentul drojdie proaspata / drojdie uscata? Aici, echivalentul in drojdie proaspata este de 20 gr.