Arepas venezuelene, fără gluten, cu doar 3 ingrediente
Arepas venezuelene, fără gluten, cu doar 3 ingrediente
Veți avea nevoie de 3 ingrediente, nici unul în plus, nici unul mai puțin, pentru a vă bucura de arepas venezuelene autentice. Fără gluten și gata în mai puțin de 30 de minute. Fără drojdie, timpi de odihnă sau tehnici complicate. Cel mai bun lucru la arepas este că sunt potrivite pentru un număr infinit de umpluturi, printre care și carnea tocată. Merg foarte bine și cu crema de brânza cu somon, pui ți avocado sau fasole și porumb... posibilitățile sunt nelimitate! Urmați pas cu pas detaliile de mai jos
Într-un castron mare, adăugați: apa caldă + sarea + uleiul. Omogenizați. Adăugați treptat făina în timp ce amestecați cu o furculiță. Puteți termina frământând cu mâna până când eliminați eventualele cocoloașe. Câteva minute vor fi suficiente.
Lăsăm aluatul să se odihnească 15 minute pentru ca faina să se termine de hidratat.
Udați puțin palmele mâinilor cu apă, asta ne va ajuta să lucrăm aluatul fără ca acesta să se lipească de mâini. Împărțiți aluatul în aproximativ 10 porții.
Mai întâi, facem o minge din el și apoi o aplatizăm cu palmele pentru a-i da forma unei arepa.
Ungeți tigaia cu puțin ulei. Gătiți arepa la foc mediu. Aproximativ 7 minute pe fiecare parte. Până când are o culoare frumoasă. Apoi închideți focul, acoperiți tigaia și lăsați sa se odihnească aproximativ 5 minute. Verificați dacă arepa este coaptă în interior (vezi observații).
Se lasă să se răcească puțin. Și gata! Le puteți savura așa cum sunt sau le puteți umple cu ingredientele tale preferate.
Arepas autentice se fac doar cu făină de porumb prefiartă, care poate fi albă sau galbenă. Cel mai popular brand comercial care vinde această făină este P.A.N, deși alte mărci care comercializează acest tip de făină se găsesc în prezent în majoritatea supermarketurilor.
Cum se verifică dacă arepa este coaptă la interior: Când sunt gătite, pur și simplu atingeți-le cu degetul. Dacă scoate un sunet gol, uscat, sunt gata.
Cum se păstrează arepas Se vor păstra în stare bună până la 5 zile depozitate într-un recipient ermetic și la frigider. De asemenea, vă puteți congela arepas înainte de a le găti sau imediat ce sunt gătite.
Daca ati urmarit America expres nu seamana cu cele de acolo. Au fost prajite in mult ulei, altfel umplute. Cand au dat la consum columbianca a spus ca au fost cam groase.
Comentarii:
Daca ati urmarit America expres nu seamana cu cele de acolo. Au fost prajite in mult ulei, altfel umplute. Cand au dat la consum columbianca a spus ca au fost cam groase.
În cele din urmă este nevoie de timp de odihnă.Probabil voi încerca rețeta.
7 min pe o parte, 7 pe cealaltă, plus 5 min să mai stea in tigaie=19min/buc. Înmulțit cu 10 buc.=190 min. Aoleu,îți trece pofta de mâncare