Trebuie carne de vita , NU DE VITEL, ESTE APOASA, pulpa de foarte buna calitate;se cumpara cca 7o grame de fiecare portie;se pune in mixer:carnea cubulete, unul -doua galbenuse,una doua nuci de unt,sare, piper. Cind este foarte bine omogenizata se fac portiile.
Separat se taie 1-2 cepe de portie ,marunt.
Se aranjeaza astfel: pe o farfurie mare se aseaza ceapa taiata ,in forma unui cerc. In cerc se pune portia de carne aranjata tip coaja de nuca. in scobitura se pune un galbenus de ou proaspat, Pe marginea carnii se pun bucatele de unt , cu mina, ca se lucreaza mai usor.
Separat se face un sos de rosii (un pic de ulei de masline, rosii taiate marunt, ardei iute) care sa dau un clocot si se serveste rece.
Se maninca doar cu furculita, amestecind pe o felie de piine prajita cite un pic de:unt,carne ,galbenus, ceapa, sos de rosii.
nu uitam o tuica buna la inceput si apoi vin rosu sec.
NU FOLOSITI NICIODATA SOSURILE DIN COMERT SI IN SPECIAL CELE DULCI
De
stefanel_m2015
, at 22/03/2015, 12:22:39