Despre udon gasiti aici cate ceva, eu am avut asa,
adica 250 de grame. In rest: 300 de grame fileuri de peste (ar fi de preferat ceva mai fara oase si cu o carne ferma) care se taie in bucati de 3 cm si se lasa cu piele, vreo patru linguri de sos de peste pentru marinat fileurile, 400 de grame de broccoli, trei cepe rosii, ulei vegetal, sos de soia, putin otet de orez si niscai piper Sichuan optional.
Cu uleiul am facut asa: am pus in tigaie cinci linguri de ulei de floarea soarelui si una de susan,
fiind el negru si pur, prin urmare foarte puternic.
Pestele trebuie sa fi stat la marinat in sosul de peste pentru o jumatate de ora.
Prajim (vorba vine: stir-fry) rapid broccoli si-l depunem deoparte.
In uleiul ramas,
facem acelasi lucru cu ceapa pana devine transparenta, dupa care o asternem peste broccoli.
Combinam iarasi ulei pentru prajit pestele pe o parte
si pe cealalta si, la sfarsit, amestecam taiteii (fierti in prealabil)
cu legumele si cu pestele si asezonam cu sos de soia, otet de orez si piper Sichuan dupa gust.
La multi ani cu sanatate si tot soiul de bucate!
P.S. Mi-a ramas un bol de taitei pe care i-am mancat asa:
cu o supa asemanatoare cu cea facuta pentru ramen.
Oishii!