O reteta pe care mama o facea exclusiv de sarbatori.
Aroma bilutelor este superba, iar visina ascunsa-n mijlocul ei, ii da un rafinament aparte.
- se fierb de cu seara 400g de cartofi in coaja.
- a 2-a zi se cojesc, apoi se dau pe razatoarea mica se amesteca cu 500 gr zahar
- se pune totul la fiert amestecand continuu cam 12 min. la foc mic sau pana cand se intareste destul de bine.
- se ia de pe foc se adauga 1/2 lingurita de esenta de migdale si 200g nuci macinate
- se lasa totul la racit, apoi se lucreaza cu mainile umede.
- se ia cu o lingurita din amestec se pune in mijloc o visina scursa cu o zi inainte, se face o bila (de marimea unei alune uriase/jumatate de nuca) se da prin zahar tos
- se pun la uscat intr-un loc racoros, pt 4-5 zile.
Am facut reteta cu cirese in compot (cumparat) si desi bune, nu se compara cu originalul.
Comentarii:
Imi place martipanul foarte mult, iar aceasta reteta mi se pare delicioasa. o voi "imprumuta" si eu. multumesc!
Aroma copilariei !