Martipan - bile cu visine din visinata

Aroma bilutelor este superba, iar visina ascunsa-n mijlocul ei, ii da un rafinament aparte.
- se fierb de cu seara 400g de cartofi in coaja.
- a 2-a zi se cojesc, apoi se dau pe razatoarea mica se amesteca cu 500 gr zahar
- se pune totul la fiert amestecand continuu cam 12 min. la foc mic sau pana cand se intareste destul de bine.
- se ia de pe foc se adauga 1/2 lingurita de esenta de migdale si 200g nuci macinate
- se lasa totul la racit, apoi se lucreaza cu mainile umede.
- se ia cu o lingurita din amestec se pune in mijloc o visina scursa cu o zi inainte, se face o bila (de marimea unei alune uriase/jumatate de nuca) se da prin zahar tos
- se pun la uscat intr-un loc racoros, pt 4-5 zile.
Am facut reteta cu cirese in compot (cumparat) si desi bune, nu se compara cu originalul.
Dimineti insorite
Comentarii
anonymous
Imi place martipanul foarte mult, iar aceasta reteta mi se pare delicioasa. o voi "imprumuta" si eu. multumesc!
anonymous
Aroma copilariei !