Petitchef

Tarta rustica cu dovlecei

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor
327 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 5.72 (0.95€/porție)

Preparare

  • Spalam dovleceii, ii stergem bine si ii taiem in rondele subtiri aproximativ de aceiasi grosime, Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu putina sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  • Separat, mixam foarte bine albusurile cu un varf de cutit de sare.
    Adaugam galbenusurilor mixate, uleiul sau untul topit usor caldut, amestecam bine, adaugam parmezanul ras sau cascavalul ras si laptele si amestecam din nou.
  • Amestecam faina cu praful de copt si o cernem direct peste amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este prea dens, mai adaugam 2-3 linguri de lapte.
  • Daca ouale folosite de dumneavostra sunt mari, nu mai este nevoie de lapte suplimentar dar daca sunt mai micute, mai adaugam aceste 2-3 linguri ca sa fluidizam putin aluatul .
  • Adaugam la sfarsit feliile de dovlecel, sare si piper si albusurile mixate spuma si amestecate cu grija in aluatul de galbenus.
  • Punem aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina, Coacem tarta la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30-40 minute.
  • O intepam cu o scobitoare dupa 30 minute si daca scobitoarea iese umeda, o mai lasam 10 minute la cuptor.
  • O lasam sa se raceasca, dupa care o scoatem din forma, o taiem si o servim.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 327Kcal
  • Carbo: 20.4g
  • Grăsimi: 19.1g
  • Grăsimi sat.: 6.3g
  • Proteine: 17.1g
  • Fibre: 2.2g
  • Zahăr: 3g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (183g)


L Laura Adamache

Poze

Tarta rustica cu dovlecei
Tarta rustica cu dovlecei - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

23/01/2014

Super!!!! o fac chiar si iarna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta rustica cu piersici
Tarta rustica cu piersici
6 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta italiana de paste
Tarta italiana de paste
4 porții
1 h 53 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu smochine - petitchef
Tarta cu smochine - petitchef
7 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează