Tarta rustica cu dovlecei

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
45 min
327 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 5.72 (0.95€/porție)

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Spalam dovleceii, ii stergem bine si ii taiem in rondele subtiri aproximativ de aceiasi grosime, Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu putina sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  • Separat, mixam foarte bine albusurile cu un varf de cutit de sare.
    Adaugam galbenusurilor mixate, uleiul sau untul topit usor caldut, amestecam bine, adaugam parmezanul ras sau cascavalul ras si laptele si amestecam din nou.
  • Amestecam faina cu praful de copt si o cernem direct peste amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este prea dens, mai adaugam 2-3 linguri de lapte.
  • Daca ouale folosite de dumneavostra sunt mari, nu mai este nevoie de lapte suplimentar dar daca sunt mai micute, mai adaugam aceste 2-3 linguri ca sa fluidizam putin aluatul .
  • Adaugam la sfarsit feliile de dovlecel, sare si piper si albusurile mixate spuma si amestecate cu grija in aluatul de galbenus.
  • Punem aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina, Coacem tarta la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30-40 minute.
  • O intepam cu o scobitoare dupa 30 minute si daca scobitoarea iese umeda, o mai lasam 10 minute la cuptor.
  • O lasam sa se raceasca, dupa care o scoatem din forma, o taiem si o servim.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 327Kcal
  • Carbo: 20.4g
  • Grăsimi: 19.1g
  • Grăsimi sat.: 6.3g
  • Proteine: 17.1g
  • Fibre: 2.2g
  • Zahăr: 3g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (183g)
L Laura Adamache

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super!!!! o fac chiar si iarna

abuz