Preparare Incalzeste cuptorul la 190 C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt 30-40 minute pana cand interiorul s-a inmuiat, apoi ia-o din cuptor si scoate-i miezul intr-o farfurie.
Pune painea pe o tava si da-o la copt pana cand se rumeneste.Intr-o cratita, pe foc potrivit, incinge uleiul apoi adauga faina si caleste-o, amestecand continuu timp de 1-2 minute, avand grija sa nu arzi faina.
Adauga apoi bulionul/pasta/sucul de rosii si amesteca continuu pana cand incepe sa se obina o supa usor groasa.Adauga capatana de usturoi, sarea de mare, zaharul si frunzele tocate de busuioc si amesteca bine.
Lasa sa dea supa intr-un cloct apoi ia-o de pe foc.Supa se serveste fierbinte in boluri, presarata cu funze de busuioc si crutoane de paine.