Cu toate ca timpul de gatire este mare , timpul de pregatire este relativ mic. Daca pana acum ceva vreme evitam retetele care necesitau mult timp de gatire, acum nu ma mai feresc de ele, pentru ca timpul lung de gatire se traduce intr-un gust mai complex. Iata reteta :
Intr-o oala de fonta caliti ceapa, tocata julienne, timp de 5-6 minute dupa care adaugati telina si morcovul, tocate in bucati maricele, si mai caliti pentru inca 5-6 minute.
Adaugati condimentele, 250ml de apa si aduceti in punctul de fierbere. Puneti in oala carnea, acoperiti cu un capac si dati la cuptor pentru 3 ore.
Dupa cele 3 ore, scoateti carnea din oala si acoperiti cu folie de aluminiu. Pentru a face sosul, puneti oala la foc mediu. Zdrobiti legumele, adaugati 50 de ml de apa, faina, otetul balsamic si fierbeti pentru 4-5 minute. Printr-o sita, strecurati sosul!