Curatam spanacul, il spalam bine si il oparim in apa cu sare , daca este crud. Daca este congelat il lasam sa se dezghete intr-o strecuratoare, sa se scurga bine, apoi il maruntim bine, eventual in blender.
Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu un praf de sare.Albusurile batute le mixam apoi cu galbenusurile adaugate pe rand cate unul. In aceasta compozitie adaugam spanacul taiat marunt si asezonam.
Captusim o tava de 42x28 cm cu hartie de copt unsa cu putin unt si dam rulada sa se coaca la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina se intareste compozitia.
Scoatem rulada din cuptor,o intoarcem cu fata inspre hartie si asa calda o ungem cu crema de branza pe toata suprafata.Peste branza asezam ardeii capia copti si curatati de seminte si de coaja.
Asezam ouale fierte curatate peste ardeii copti si rulam rulada cat mai strans. O dam la cuptor pentru inca 5 minute, apoi o lasam sa se raceasca si deabia apoi o portionam.
Are un aspect foarte frumos, pusa pe platou, alaturi de alte aperitive.