Petitchef

Pizza cu aluat moale

pentru cei carora le place pizza, dar nu se impca usor cu aluatul crocant sau pentru cei care au probleme cu dantura, iata o reteta de pizza cu aluat moale;avantajul este ca, daca nu se consuma imediat, se pastreaza moale si se poate incalzi, fara sa-si piarda savoarea

Felul principal
1 porții
30 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

1

Preparare

  • Aluatul se prepara astfel: se bate oul, se adauga faina, seamesteca bine si se pune apa si o lingura de ulei de floarea soarelui; compozitia trebuie sa aiba aspectul unui aluat de clatite ceva mai gros;se adauga sare si piper, dupa gust
  • Daca aveti o tava de teflon, aluatul se pune direct in tava, daca nu, atunci trebuie tapetata cu ulei si faina; tava se misca pana cand aluatul se intinde pe toata tava, intr-un strat nu prea gros; aceste cantitati sunt valabile pentru o tava rotunda, cu diametrul de 25 cm
  • Peste aluat se adauga salamul, cabanosul, ciupercile sau ce va doriti, taiate in cuburi; se stropeste cu ketchup si apoi se presara cu mozarella sau cascaval ras; eu folosesc adesea si branza de burduf, care se intinde foarte bine, daca se pun bucatele mici; peste toate se adauga piper, oregano, busuioc, cimbru si usturoi granulat.Nu este necesar adaos de sare, fiindca ingredientele sunt deja sarate.Daca nu aveti toate condimentele, nu e o problema, dar macar la oregano si usturoi nu renuntati!
  • Se da la cuporul preincalzit, la foc potrivit, cca 15 minute. Pentru aspect si daca va place, se poate pune in mijloc un ou-ochi, iar cand acesta s-a intarit in cuptor, e semn ca e gata pizza
  • Dupa ce ati scos din cuptor, acoperiti imediat cu un capac sau cu alta tava si lasati 5-10 minute
  • Daca dublati cantitatile, puteti face o tava mai mare, dreptunghiulara; cand se raceste, taiati portii mai mici, care se pot servi direct cu mana, ca niste placinte; de asemenea, daca foaia e suficient de subtire, dupa ce ati scos din cuptor, puteti rula pizza, puteti adauga pe deasupra niste cascaval ras si mai dati cateva minute la cuptor; cand se raceste suficient, puteti taia felii, obtinand o pizza rulata
  • Practic, acest aluat poate fi folosit ca baza pentru diverse sortimente de pizza, dupa gustul si fantezia fiecaruia

Rețete inrudite

YouTube

Pizza crown


Întrebări:




Comentarii:

12/08/2023

Nu iese deloc pufos blatul...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
irina popescu, 09/10/2013

Miam!....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/08/2013

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Cecilia, 29/05/2022

Nu ma indoiesc ca iese ceba gustos, dar... aceasta nu este o reteta de pizza. Aluatul va fi moale daca-i dati timp suficient sa dospeasca (pizzarii italieni stiu ei ce stiu), cel mai bine peste noapte, in frigider. In plus, nu este nevoie ca pizza, odata formata si umpluta (nu cu ingrediente puse de-a valma) sa stea in cuptor a la long, ci doar cat sa se rumeneasca usor. Se scoate pe un blat rotund din lemn, special sau pe o tava, se acopera lejer cu un servet curat si astfel, garantat, va fi moale. Un alt detaliu: aluatul se intinde in strat subtire, care trebuie sa fie elastic si maleabil.

(0) (0) Abuz
06/11/2014

Varza cu produse pentru pizza ca sa nu zic cu miel,coca a ramas coca numai ca nu facea oaaa,oaaa,ca un copil mic,am aruncar 40 lei la gunoi,nu mai puneti retete de 2 lei daca nu stiti care este rezultatul

(0) (0) Abuz
09/01/2014

:) :) :)

(0) (0) Abuz
08/01/2014

Ideea conteaza

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Este foarte buna, aceasta reteta am fact-o si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza crown
Pizza crown
5 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza cu kit kat
Pizza cu kit kat
10 porții
42 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pizza cu fructe
Pizza cu fructe
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
8 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează