Pizza cu aluat moale

Pizza cu aluat moale
Felul principal
Foarte ușor
45 min

pentru cei carora le place pizza, dar nu se impca usor cu aluatul crocant sau pentru cei care au probleme cu dantura, iata o reteta de pizza cu aluat moale;avantajul este ca, daca nu se consuma imediat, se pastreaza moale si se poate incalzi, fara sa-si piarda savoarea

Ingrediente

1

Preparare

Preparare30 min
Gătire15 min
  • Aluatul se prepara astfel: se bate oul, se adauga faina, seamesteca bine si se pune apa si o lingura de ulei de floarea soarelui; compozitia trebuie sa aiba aspectul unui aluat de clatite ceva mai gros;se adauga sare si piper, dupa gust
  • Daca aveti o tava de teflon, aluatul se pune direct in tava, daca nu, atunci trebuie tapetata cu ulei si faina; tava se misca pana cand aluatul se intinde pe toata tava, intr-un strat nu prea gros; aceste cantitati sunt valabile pentru o tava rotunda, cu diametrul de 25 cm
  • Peste aluat se adauga salamul, cabanosul, ciupercile sau ce va doriti, taiate in cuburi; se stropeste cu ketchup si apoi se presara cu mozarella sau cascaval ras; eu folosesc adesea si branza de burduf, care se intinde foarte bine, daca se pun bucatele mici; peste toate se adauga piper, oregano, busuioc, cimbru si usturoi granulat.Nu este necesar adaos de sare, fiindca ingredientele sunt deja sarate.Daca nu aveti toate condimentele, nu e o problema, dar macar la oregano si usturoi nu renuntati!
  • Se da la cuporul preincalzit, la foc potrivit, cca 15 minute. Pentru aspect si daca va place, se poate pune in mijloc un ou-ochi, iar cand acesta s-a intarit in cuptor, e semn ca e gata pizza
  • Dupa ce ati scos din cuptor, acoperiti imediat cu un capac sau cu alta tava si lasati 5-10 minute
  • Daca dublati cantitatile, puteti face o tava mai mare, dreptunghiulara; cand se raceste, taiati portii mai mici, care se pot servi direct cu mana, ca niste placinte; de asemenea, daca foaia e suficient de subtire, dupa ce ati scos din cuptor, puteti rula pizza, puteti adauga pe deasupra niste cascaval ras si mai dati cateva minute la cuptor; cand se raceste suficient, puteti taia felii, obtinand o pizza rulata
  • Practic, acest aluat poate fi folosit ca baza pentru diverse sortimente de pizza, dupa gustul si fantezia fiecaruia

Punctează această reţetă

IIrina popescu

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Nu iese deloc pufos blatul...

am gătit această rețetă
abuz

irina popescu

Miam!....

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Ok

am gătit această rețetă
abuz

Cecilia

Nu ma indoiesc ca iese ceba gustos, dar... aceasta nu este o reteta de pizza. Aluatul va fi moale daca-i dati timp suficient sa dospeasca (pizzarii italieni stiu ei ce stiu), cel mai bine peste noapte, in frigider. In plus, nu este nevoie ca pizza, odata formata si umpluta (nu cu ingrediente puse de-a valma) sa stea in cuptor a la long, ci doar cat sa se rumeneasca usor. Se scoate pe un blat rotund din lemn, special sau pe o tava, se acopera lejer cu un servet curat si astfel, garantat, va fi moale. Un alt detaliu: aluatul se intinde in strat subtire, care trebuie sa fie elastic si maleabil.

abuz

anonymous

Varza cu produse pentru pizza ca sa nu zic cu miel,coca a ramas coca numai ca nu facea oaaa,oaaa,ca un copil mic,am aruncar 40 lei la gunoi,nu mai puneti retete de 2 lei daca nu stiti care este rezultatul

abuz

anonymous

:) :) :)

abuz

anonymous

Ideea conteaza

abuz

anonymous

Este foarte buna, aceasta reteta am fact-o si eu

abuz