Limba de porc cu masline
Ingrediente
6
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Se fierbe limba de porc in apa,boabe de piper,boabe de ienibahar,frunza de dafin.Eu o fierb la oala cu presiune timp de 40 de minute.
- Cand s-a fiert,limba se raceste,dar nu de tot,cat sa poata fi tinuta in mana si cojita de pielea groasa ce o inveleste.
- Apoi se taie felii cam de 2 cm grosime.
- Ceapa taiata solzisori,2 catei de usturoi maruntit se calesc in 2-3 linguri de ulei,se adauga pasta de ardei iute,boiaua dulce ,se amesteca jumatate de minut si se adauga pasta de tomate si o foaie de dafin.Se subtiaza totul cu cu zeama in care a fiert limba,maslinele,se amesteca si se dau cateva clocote pana se leaga sosul ,apoi se adauga limba feliata,otetul sau zeama de lamaie si se mai dau 2-3 clocote,dupa care se inchide focul.
- Se mai poate adauga un catel de usturoi zdrobit ,se potriveste de sare si piper si patrunjelul tocat la sfarsit.
- Se serveste cu piure de cartofi sau orez,sau ce considerati potrivit.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Delicioasa
anonymous
Bun
anonymous
Excelenta
anonymous
Buuuuuuuuuuna rau
anonymous
Super
anonymous
Bun
anonymous
I-mi place
anonymous
O reteta foarte delicioasa ,eu am mi-am permis si am mai adaugat in plus morcov si radacina de pantrunjel.Complimenti!