Se fierbe limba de porc in apa,boabe de piper,boabe de ienibahar,frunza de dafin.Eu o fierb la oala cu presiune timp de 40 de minute.
Cand s-a fiert,limba se raceste,dar nu de tot,cat sa poata fi tinuta in mana si cojita de pielea groasa ce o inveleste.
Apoi se taie felii cam de 2 cm grosime.
Ceapa taiata solzisori,2 catei de usturoi maruntit se calesc in 2-3 linguri de ulei,se adauga pasta de ardei iute,boiaua dulce ,se amesteca jumatate de minut si se adauga pasta de tomate si o foaie de dafin.Se subtiaza totul cu cu zeama in care a fiert limba,maslinele,se amesteca si se dau cateva clocote pana se leaga sosul ,apoi se adauga limba feliata,otetul sau zeama de lamaie si se mai dau 2-3 clocote,dupa care se inchide focul.
Se mai poate adauga un catel de usturoi zdrobit ,se potriveste de sare si piper si patrunjelul tocat la sfarsit.
Se serveste cu piure de cartofi sau orez,sau ce considerati potrivit.
Comentarii:
Delicioasa
Bun
Excelenta
Buuuuuuuuuuna rau
Super
Bun
I-mi place
O reteta foarte delicioasa ,eu am mi-am permis si am mai adaugat in plus morcov si radacina de pantrunjel.Complimenti!