Friptura de vita cu sos de piper verde (pfeffersteak)

Friptura de vita cu sos de piper verde (Pfeffersteak)
Felul principal
Ușor
40 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • In cazul in care aveti carnea cumparata bucata intreaga, ea se va taia felii de grosime egale.
    Boabele de piper verde se zdrobesc usor cu dosul unui cutit.
    Fiecare bucata se trece prin boabele de piper si trebuie sa presati bine pentru a se lipi si impregna cu aroma lor.
    Într-o tigaie încingeti uleiul si untul.
    Rumeniti vita pe ambele parti la foc iute.
    Dupa ce s-a rumenit vita, turnati cognacul (sherry) în tigaie.
    In cazul in care faceti cu cognac flambati( înclinati usor tigaia într-o parte pentru a se aprinde cognacul).
    Lasati sa se stinga cognacul si turnati smântâna în tigaie.
    Nu amestecati, rotiti doar tigaia pentru ca sosul sa acopere carnea.
    Dupa ce ati pus smântâna în tigaie, lasati-o sa clocoteasca de doua ori si luati tigaia de pe foc.

    Se serveste imediat cu sosul de piper verde cu garnitura de cartofi cu rozmarin la cuptor.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

elena.bica

Delicios

abuz

anonymous

F.gustos,rapid

abuz

anonymous

FRIPTURA???CU SMINTINA??FEL PRINCIPAL??????VAI DE CAPUL VOSTRU SUPA ,PASTELE??CE SINT DESERT?PENTRU VOI??????

abuz

anonymous

Suuuuuper

abuz

anonymous

Minunat !

abuz

anonymous

F tare

abuz

anonymous

Extraordinara

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

Cred c-o s-o fac de Craciun.

abuz

anonymous

Tres bon

abuz
  • pagina 1 / 2