Snitelele batute si asezonate se intind pe batatorul de carne sau pe o farfurie. Peste carne se aseaza feliile de sunca presata, deasupra se pun ardeii taiati julienne, cascavalul, patrunjelul si gogosarii murati.
Se ruleaza, capetele se prind cu scobitori apoi se continua operatiunea si cu celalalte snitele, apoi se dau prin faina de 2 ori.
Intr-un vas suficient de mare sa intre rulourile (nu ca al meu, dar merge si asa) se bat 2 oua cu sare, piper, 4 linguri de lapte si 2 linguri de faina.
Intr-o tigaie incapatoare se pune ulei pana la jumatate si se lasa la incins, cand acesta este foarte incins, rulourile se dau prin oul batut si se pun la prajit la foc foarte iute, se intorc pe toate partile astfel incat sa se formeze crusta, dupaceea se da focul mic si se prajesc in continuare panca ce devin aurii.
Se scot pe o farfurie cu hartie absorbanta care sa absoarbe excesul de ulei si se servesc calde.
Pofta buna! Pt reteta cu fotografii pas cu pas va astept pe blog!
Probabil ca al tau se poate numi "cordon blue" caci Cordon Bleu se face numai cu sunca si cascaval-fara ardei, gogosari sau ce ai mai pus tu acolo- si nu se da printr-un aluat de clatite cum ai facut tu ci prin faina, ou si pesmet in aceasta ordine. Tu ai facut altceva acolo asa ca gaseste-i alta denumire. Si eu mai fac, in afara de Cordon Bleu, niste mini rulade pane cu cascaval si castraveti murati dar nu o sa le spun niciodata Cordon Bleu . PS. Si fara scobitori, te rog.
Comentarii (27):
Se stie de "Cordon bleu", nu de trasnaia ta!
Superba reteta
Cordon BLEU...mai du-te si fa scoala la seral(daca mai exista asa ceva)!
Probabil ca al tau se poate numi "cordon blue" caci Cordon Bleu se face numai cu sunca si cascaval-fara ardei, gogosari sau ce ai mai pus tu acolo- si nu se da printr-un aluat de clatite cum ai facut tu ci prin faina, ou si pesmet in aceasta ordine. Tu ai facut altceva acolo asa ca gaseste-i alta denumire. Si eu mai fac, in afara de Cordon Bleu, niste mini rulade pane cu cascaval si castraveti murati dar nu o sa le spun niciodata Cordon Bleu . PS. Si fara scobitori, te rog.
Se scrie bleu.Daca se dau prin faina,ou si pezmet,nu se mai dezlipeste crusta.
Arata bine
Cordon blue sau ordon bleu???
Este excelent
Bune , sa iti lingi degetele !!!
Ok