Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in trei parti egale. Sau daca vreiti sa aveti trei foi perfecte,impartiti aluatul in 3 parti egale si coaceti separat blaturile.
Pentru umplut blaturile avem nevoie de 500 ml frisca (plus 200 ml si pentru ornat) si 1 kg de visine . Din jumatate de kg visine vom face un jeleu de visine iar restul le vom pune peste frisca.
Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.
Blaturile se insiropeaza cu visinata amestecata cu siropul lasat de visine si cu putin zahar, dupa gust. Peste primul blat insiropat se pune o treime din jeleu.Peste jeleu se pune un strat de frisca batuta si visine .
Apoi urmatorul blat si procedam la fel si apoi ultimul blat. Tortul se imbraca in frisca si se rade ciocolata deasupra sau se poate orna dupa imaginatie.