Tort de portocale fara foc

Desert
4 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

4

Umplutura :

Preparare

Preparare50 min
Gătire5 min
  • Tort de Portocale fara Foc - Preparare etapa 1Biscuitii macinati ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri zahar si adaugam atat lapte cat sa obtinem un amestec omogen ce nu se faramiteaza.
  • Tort de Portocale fara Foc - Preparare etapa 2In forma de tort detasabila punem o bucata de folie de aluminiu sau folie alimentara si punem amestecul de biscuiti in strat uniform pe fundul formei de tort.
  • Tort de Portocale fara Foc - Preparare etapa 3Cele 4 portocale le stoarcem si punem in zeama plicul de gelatina fin maruntita si lasam sa stea circa 10 minute .
  • In acest timp ne ocupam de umplutura . Branza o amestecam cu iaurtul si cei 100 g de zahar ( se poate adauga si mai mult zahar in functie de gustul fiecaruia ) cu ajutorul unui mixer.
  • Zeama de portocale o punem la foc si o incalzim usor pana geletina se topeste ,apoi o adaugam la compozitia de branza si iaurt .
  • Mixam compozitia pana se omogenizeaza bine ,dupa care o turnam in forma de tort peste blatul de biscuiti.
  • Dam forma la rece pentru circa 3 ore (pana se coaguleaza ) dupa care , deasupra ormnam cu bucatele de portocala dupa imaginatia fiecaruia si deasupra turnam gelatina preparata dupa indicatiile de pe plicul cu Tort Gelle de la Dr. Oetker , si lasam inca pentru 1 ora la rece.
    Dupa ce am terminat si cu ornatul putem felia tortuletul si degusta.
LLorycarp

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

03/07/2017

Foarte gustos

(0) (0) abuz
Maria Lidia
Maria Lidia, 10/01/2013

Super

(0) (0) abuz