Biscuitii macinati ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri zahar si adaugam atat lapte cat sa obtinem un amestec omogen ce nu se faramiteaza.
In forma de tort detasabila punem o bucata de folie de aluminiu sau folie alimentara si punem amestecul de biscuiti in strat uniform pe fundul formei de tort.
Cele 4 portocale le stoarcem si punem in zeama plicul de gelatina fin maruntita si lasam sa stea circa 10 minute .
In acest timp ne ocupam de umplutura . Branza o amestecam cu iaurtul si cei 100 g de zahar ( se poate adauga si mai mult zahar in functie de gustul fiecaruia ) cu ajutorul unui mixer.
Zeama de portocale o punem la foc si o incalzim usor pana geletina se topeste ,apoi o adaugam la compozitia de branza si iaurt .
Mixam compozitia pana se omogenizeaza bine ,dupa care o turnam in forma de tort peste blatul de biscuiti.
Dam forma la rece pentru circa 3 ore (pana se coaguleaza ) dupa care , deasupra ormnam cu bucatele de portocala dupa imaginatia fiecaruia si deasupra turnam gelatina preparata dupa indicatiile de pe plicul cu Tort Gelle de la Dr. Oetker , si lasam inca pentru 1 ora la rece. Dupa ce am terminat si cu ornatul putem felia tortuletul si degusta.
Comentarii:
Foarte gustos
Super