Tarta tropeziana

Desert
8 porții
Ușor
5 h 40 m

Este mai mult o prajitura decat o tarta. Este faimoasa si astazi si o gasim in orice patiserie din Franta si nu numai. Se pare ca ea a fost descoperita de celebra actrita Brigitte Bardot.


Ingrediente

8

Blatul:

Crema diplomat:


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 ore
Gătire40 min


Observații

Faina: sa fie de tip T45.

Crema diplomat : aveti grija sa nu raciti crema prea mult, altfel gelatina o va intari prea tare.

Putina istorie: in Saint Tropez, Alexandre Micka (debarcat in Provence 1945) deschide o brutarie unde vinde paine, produse de patiserie, pizza si ... un tort cu o crema, reteta cu care a venit din Polonia natala. La doar cațiva pasi de la magazinul sau, o echipa toarna fimul „Si Dumnezeu a creat femeia“, cu actori necunoscuti la momentul respectiv, printre care si Brigitte Bardot (rol principal). Intrucat era respinsabil cu asigurarea meselor actorilor, Alexandre Micka vede ca tortul sau era foarte cerut. Primul sau fan a fost chiar Brigitte Bardot, care l-a sfatuit sa-i dea numele de "Tarte Tropeziana".


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Machilleos, 02/05/2022

Arata super am in plan sa-l incerc
Multumesc de reteta

(0) (0) abuz



+