Verdeturile se curata ,se spala si apoi se fierb in apa cu o lingurita de sare. Le-a fiert,15 minute.E important sa nu fie fierte mult,pentru ca pierd culoare.
Se scurg intr-o strecuratore,dupa care se arunca intr-o oala mare cu apa rece si cuburi de gheata. Acesta este un mic secret,pentru pastrarea verdelui atat de important la o rulada de primavara.
Scurgem verdeturile de apa,le preasm in pumni si le punem in blender,sa le facem pure.
Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,usor unsa cu ulei.
A copt-o in cuptor la 180 de grade 20 de minute. E gata cand marginile se desprind de hartie.
Intre timp,se prepara pasta de branza amestecand branza cremoasa cu sare,chimen macinat,ceapa taiata marunt si sfecla data pe razatoarea mica.
Puneti sfecla ,pana ajungeti la rozul care va place. Daca nu aveti sfecla. Pasta de branza va fi alba,iar gustul la fel de bun.
Cand rulada e calduta,treceti un cutit pe sub ea ,cat sa o desprindeti de hartie. A transferat blatul pe o folie alimentara,sub care a pus o alta hartie de copt.
Crema de branza se intinde peste rulada calduta si se ruleaza cu ajtorul foliei. Se lasa in frigider pana a doua zi.
Pentru a obtine felii frumoase,taiati cu un cutit incalzit in apa fierbinte.
Am revenit la reteta caci principiul este bun , si m-am gindit ca si daca sint greseli de prima data ele se pot corecta. Dar nu nici macar atit bun simt. Atunci in cazul asta redactia trebuie sa o scoate de pe sit!
"verdeturile le punem in blender sa le facem pure"? Cum adica, nu erau pure dupa ce le-am spalat? Te-ai cam blamat aici cu "reteta" asta, vorba aia: "Daca taceai, filosof ramaneai!"
Nu are importanta cum este scrisa , este importanta ideia pe care o poti inbunatati sau simplifica(nu-i mai pui sfecla rosie )trebuie vazut si ce verdeturi folosesti ...
Foarte neglijent scrisa - sau tradusa. Trebuie sa cauti in coloana din stanga pt. a face legatura intre piureul (in franceza, puree, intr-o romceza de balta, pureul) de verdeata din etapa 3 si "compozitia" din etapa 4 care "se toarna intr-o tava" pe care apoi "a copt-o la cuptor" in etapa 5. Ca sa recapitulez: se curata, se spala, se fierb, le-a fiert. Se scurg, scurgem, se omogenizeaza, a copt-o, se prepara, puneti... Foarte greu de urmarit si foarte obositor. Pacat, parea interesanta.
Mai, piscotel !!!! ce e bataia asta de joc? ori habar n-ai de bucatarie (ce sa mai spun de limba romana...)ori ai vrut sa ne faci sa pierdem timpul !!!!!!
Comentarii:
Am revenit la reteta caci principiul este bun , si m-am gindit ca si daca sint greseli de prima data ele se pot corecta. Dar nu nici macar atit bun simt. Atunci in cazul asta redactia trebuie sa o scoate de pe sit!
Ce ai facut cu ouale si usturoiul?
"verdeturile le punem in blender sa le facem pure"? Cum adica, nu erau pure dupa ce le-am spalat?
Te-ai cam blamat aici cu "reteta" asta, vorba aia: "Daca taceai, filosof ramaneai!"
Grea limba romana ,chiar daca ai tradus de undeva ,macar scrie reteta ca lumea !!!!!!
Nu are importanta cum este scrisa , este importanta ideia pe care o poti inbunatati sau simplifica(nu-i mai pui sfecla rosie )trebuie vazut si ce verdeturi folosesti ...
Foarte neglijent scrisa - sau tradusa. Trebuie sa cauti in coloana din stanga pt. a face legatura intre piureul (in franceza, puree, intr-o romceza de balta, pureul) de verdeata din etapa 3 si "compozitia" din etapa 4 care "se toarna intr-o tava" pe care apoi "a copt-o la cuptor" in etapa 5.
Ca sa recapitulez: se curata, se spala, se fierb, le-a fiert. Se scurg, scurgem, se omogenizeaza, a copt-o, se prepara, puneti... Foarte greu de urmarit si foarte obositor. Pacat, parea interesanta.
Mai, piscotel !!!! ce e bataia asta de joc? ori habar n-ai de bucatarie (ce sa mai spun de limba romana...)ori ai vrut sa ne faci sa pierdem timpul !!!!!!