Rulada de primavara
Ingrediente
Pureul se amesteca cu :
Preparare
- Verdeturile se curata ,se spala si apoi se fierb in apa cu o lingurita de sare. Le-a fiert,15 minute.E important sa nu fie fierte mult,pentru ca pierd culoare.
- Se scurg intr-o strecuratore,dupa care se arunca intr-o oala mare cu apa rece si cuburi de gheata. Acesta este un mic secret,pentru pastrarea verdelui atat de important la o rulada de primavara.
- Scurgem verdeturile de apa,le preasm in pumni si le punem in blender,sa le facem pure.
- Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,usor unsa cu ulei.
- A copt-o in cuptor la 180 de grade 20 de minute. E gata cand marginile se desprind de hartie.
- Intre timp,se prepara pasta de branza amestecand branza cremoasa cu sare,chimen macinat,ceapa taiata marunt si sfecla data pe razatoarea mica.
- Puneti sfecla ,pana ajungeti la rozul care va place. Daca nu aveti sfecla. Pasta de branza va fi alba,iar gustul la fel de bun.
- Cand rulada e calduta,treceti un cutit pe sub ea ,cat sa o desprindeti de hartie. A transferat blatul pe o folie alimentara,sub care a pus o alta hartie de copt.
- Crema de branza se intinde peste rulada calduta si se ruleaza cu ajtorul foliei. Se lasa in frigider pana a doua zi.
- Pentru a obtine felii frumoase,taiati cu un cutit incalzit in apa fierbinte.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
crina-1
Am revenit la reteta caci principiul este bun , si m-am gindit ca si daca sint greseli de prima data ele se pot corecta. Dar nu nici macar atit bun simt. Atunci in cazul asta redactia trebuie sa o scoate de pe sit!
anonymous
Ce ai facut cu ouale si usturoiul?
anonymous
"verdeturile le punem in blender sa le facem pure"? Cum adica, nu erau pure dupa ce le-am spalat?
Te-ai cam blamat aici cu "reteta" asta, vorba aia: "Daca taceai, filosof ramaneai!"
anonymous
Grea limba romana ,chiar daca ai tradus de undeva ,macar scrie reteta ca lumea !!!!!!
mcab
Nu are importanta cum este scrisa , este importanta ideia pe care o poti inbunatati sau simplifica(nu-i mai pui sfecla rosie )trebuie vazut si ce verdeturi folosesti ...
clayhorse
Foarte neglijent scrisa - sau tradusa. Trebuie sa cauti in coloana din stanga pt. a face legatura intre piureul (in franceza, puree, intr-o romceza de balta, pureul) de verdeata din etapa 3 si "compozitia" din etapa 4 care "se toarna intr-o tava" pe care apoi "a copt-o la cuptor" in etapa 5.
Ca sa recapitulez: se curata, se spala, se fierb, le-a fiert. Se scurg, scurgem, se omogenizeaza, a copt-o, se prepara, puneti... Foarte greu de urmarit si foarte obositor. Pacat, parea interesanta.
anonymous
Mai, piscotel !!!! ce e bataia asta de joc? ori habar n-ai de bucatarie (ce sa mai spun de limba romana...)ori ai vrut sa ne faci sa pierdem timpul !!!!!!
Punctează această reţetă