Pentru prepararea foilor cu cacao, frecăm untul, ținut la temperatura camerei, cu zahărul, apoi adăugăm cacaua și iaurtul.
Amestecăm bine totul, adăugăm și esența și începem să încorporăm treptat făina pe care am amestecat-o cu praful de copt.
Va rezulta un aluat ușor moale și lipicios, pe care îl lăsăm la frigider timp de o oră acoperit cu folie.
Pentru foaia cu cocos, mixăm albușurile spumă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie.
Adăugăm nuca de cocos și făina, apoi încorporăm stafidele hidratate în prealabil.
Împărțim aluatul cu cacao în două părți egale.
Prima parte o întindem direct în tava tapetată cu hârtie de copt, iar peste ea întindem foaia cu nucă de cocos și o acoperim cu a doua foaie cu cacao.
Dăm tavă la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Între timp preparăm crema de lămâi
Amestecăm cele 6 gălbenușuri cu sarea și zahărul, adăugăm coaja de lămâie rasă și făina și diluăm compoziția cu puțin lapte rece.
Restul de lapte îl vom pune fierbinte peste amestecul rezultat, omogenizăm bine și fierbem crema la foc încet, amestecând continuu până când crema se va îngroșa ca o budincă.
Acoperim crema cu o folie și o dăm la rece, după care încorporăm untul moale.
Întindem crema peste prăjitura din tavă, răcită deja și o dăm la frigider până în momentul servirii.
Presăram puțină caco deasupra sau putem să radem ciocolată în momentul servirii.
Sunteți niște furăcioși de conținut! Rețeta este preluată de la mine de pe blog! Vă rog să o ștergeți imediat, pentru că ați încălcat drepturile de autor! Altfel, o să vă facem reclamație la google pentru furt de conținut, dar și la organele în drept. Nu prea mai merge în ziua de azi să furați https://retetepentrutoategusturile.ro/2013/11/prajitura-frantuzeasca.html
Nu stiu de unde le tot scoateti! In franceza nu exista "le" foret, exista doar "la" foret!!! Ca reteta, exista tortul "la foret noire", specific craciunului.
Comentarii:
Am gatit aceasta reteta si este foarte buna
Excelenta reteta ! Multumesc !
Sunteți niște furăcioși de conținut! Rețeta este preluată de la mine de pe blog! Vă rog să o ștergeți imediat, pentru că ați încălcat drepturile de autor! Altfel, o să vă facem reclamație la google pentru furt de conținut, dar și la organele în drept. Nu prea mai merge în ziua de azi să furați
https://retetepentrutoategusturile.ro/2013/11/prajitura-frantuzeasca.html
Nu stiu de unde le tot scoateti! In franceza nu exista "le" foret, exista doar "la" foret!!! Ca reteta, exista tortul "la foret noire", specific craciunului.