Puneti Ghee sa se topeasca intr-o craticioara, pe flacara mica. Dupa ce se topeste puneti bucatelele de caju si stafidele. Prajiti 2 minute amestecand mereu, pana ce caju se bronzeaza usor iar stafidele se umfla. Atentie sa nu dati focul prea tare ca se arde si Ghee si caju-ul. Inchideti flacara. Scoateti stafidele si caju-ul pe o farfuriuta si tineti deoparte. Pastrati Ghee-ul.
Intr-o tigaie puneti nuca de cocos pe foc mic-mediu si amestecati aproape continuu cam 3-4 minute. Cand incepe sa isi schimbe usor culoarea in bej-galbui luati de pe foc. Puneti deoparte.
In aceeasi tigaie pe care ati folosit-o pentru nuca de cocos varsati restul de Ghee din craticioara, ramas de la prajit caju-ul, si rasturnati grisul peste el. Amestecati bine si continuu nu mai mult de 10 minute, pe foc mediu. Atentie sa nu se arda! Cand grisul este gata el va emana niste arome delicioase, fine si dulci si devine usor galbui-auriu. Luati-l de pe foc si rasturnati-l intr-un castron.
Amestecati apoi grisul impreuna cu zaharul, stafidele, caju-ul, cardamonul si nuca de cocos. Amestecati mereu pret de 2 minute, timp in care toate ingredientele calde topesc intr-o oarecare masura zaharul.
Incalziti usor laptele. Turnati cate putin peste compozitie si amestecati.
Ungeti-va mainile cu un strop de Ghee si incepeti imediat sa formati bilute cat vreti de mici sau de mari cat timp compozitia este inca calda. Nu asteptati sa se raceasca. E mai usor sa le formati cat compozitia e calda. Apoi, daca vreti, le puteti tavali prin alti fulgi de cocos sau prin nuca ori migdale macinate fin.
Dati-le la frigider macar 2 ore. Sunt bune de mancat si imediat dupa ce le-ati format numai ca sunt un pic mai sfaramicioase.
Cand se racesc si se intaresc sunt niste minuni dulci !
OBS: Ghee este unt clarificat. Vezi reteta pe Petitchef sau pe blogul meu.
Comentarii:
...vărog ce este chee solidificat...multumesc.
Superrr!
Dragut desertul
Cele mai bune rava laddo
Este o reteta deosebita .
Va multumim ca existati
Va rog incrediente ROMANESTI