Prajitura maria-elena

Desert
Foarte ușor
2 h 25 m

Ingrediente

8

Blatul 1 :

Blatul 2 :

Crema :

Preparare

Preparare2 ore
Gătire25 min
  • Preparam blatul 1 :
    Albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina.
    Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.
  • Preparam blatul 2 :
    Alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina.
    Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.
  • Preparam crema :
    6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte,apoi se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine.
  • Crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Pune 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata.
  • Prajitura se asambleaza astfel : blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.

Punctează această reţetă

D Dulcesarat

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: