Prajitura cu gem si aluat ras pe deasupra

Ingrediente
5
Deasupra:
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Se freaca untul cu zaharul si vanilia 10-15 minute. Se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, romul si, treptat, faina, pana se obtine un aluat tare. Se framanata bine, apoi se imparte in trei parti.
- Din doua parti se intinde o foaie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina sau direct pe o hartie cerata, care apoi se aseaza in tava.
- Se unge pe deasupra cu un strat subtire de gem/marmelada, peste care se pun albusurile batute spuma, amestecate cu zaharul facut pudra si nucile trecute prin masina.
- Peste aceasta umplutura se rade, pe partea mare a razatoarei , aluatul oprit care a fost tinut 10 minute in frigider, repartizandu-l in mod egal pe toata suprafata.
- Se coace la foc potrivit si se taie calda. Si astfel vom servi o prajiturica crocanta deasupra, cu o bezea pufoasa cu gust de nuci si foarte aromata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Delicioasa
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte delicioasa
am gătit această rețetă
anonymous
Simplu de facut.
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna.Eu am pus dulceata de gutui.
anonymous
Delicioasa :-)
anonymous
Super buna
anonymous
Super delicioasa
anonymous
Delicioasa si f usor de facut
anonymous
F buna
anonymous
Mama facea o prajitura asemanatoare dar fara bezea
Punctează această reţetă