Se freaca untul cu zaharul si vanilia 10-15 minute. Se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, romul si, treptat, faina, pana se obtine un aluat tare. Se framanata bine, apoi se imparte in trei parti.
Din doua parti se intinde o foaie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina sau direct pe o hartie cerata, care apoi se aseaza in tava.
Se unge pe deasupra cu un strat subtire de gem/marmelada, peste care se pun albusurile batute spuma, amestecate cu zaharul facut pudra si nucile trecute prin masina.
Peste aceasta umplutura se rade, pe partea mare a razatoarei , aluatul oprit care a fost tinut 10 minute in frigider, repartizandu-l in mod egal pe toata suprafata.
Se coace la foc potrivit si se taie calda. Si astfel vom servi o prajiturica crocanta deasupra, cu o bezea pufoasa cu gust de nuci si foarte aromata.
Comentarii (19):
Delicioasa
Foarte delicioasa
Simplu de facut.
Foarte buna.Eu am pus dulceata de gutui.
Delicioasa :-)
Super buna
Super delicioasa
Delicioasa si f usor de facut
F buna
Mama facea o prajitura asemanatoare dar fara bezea