Prajitura cu gem si aluat ras pe deasupra

Prajitura cu gem si aluat ras pe deasupra
Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

5

Deasupra:

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Se freaca untul cu zaharul si vanilia 10-15 minute. Se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, romul si, treptat, faina, pana se obtine un aluat tare. Se framanata bine, apoi se imparte in trei parti.
  • Din doua parti se intinde o foaie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina sau direct pe o hartie cerata, care apoi se aseaza in tava.
  • Se unge pe deasupra cu un strat subtire de gem/marmelada, peste care se pun albusurile batute spuma, amestecate cu zaharul facut pudra si nucile trecute prin masina.
  • Peste aceasta umplutura se rade, pe partea mare a razatoarei , aluatul oprit care a fost tinut 10 minute in frigider, repartizandu-l in mod egal pe toata suprafata.
  • Se coace la foc potrivit si se taie calda. Si astfel vom servi o prajiturica crocanta deasupra, cu o bezea pufoasa cu gust de nuci si foarte aromata.

Punctează această reţetă

PelagiePelagie

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Delicioasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte delicioasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Simplu de facut.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna.Eu am pus dulceata de gutui.

abuz

anonymous

Delicioasa :-)

abuz

anonymous

Super buna

abuz

anonymous

Super delicioasa

abuz

anonymous

Delicioasa si f usor de facut

abuz

anonymous

F buna

abuz

anonymous

Mama facea o prajitura asemanatoare dar fara bezea

abuz
  • pagina 1 / 2