Prajitura cu foaie sfaramata

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

10

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Se amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma. Adaugam faina, cele 3 galbenusuri, praful de copt stins cu zeama de lamaie , 1 zahar vanilat , coaja de lamaie si la urma 150 ml lapte. Framantam bine pina iese un aluat potrivit de tare.
  • Lasam sa se odihneasca aluatul 15 minute , apoi il impartim in 3 parti din care vom coace cate o foaie separat. Foile se coc in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C. Foile se coc pina se rumenesc putin deasupra.
  • Una din foi o sfaramam si adaugam peste ea 150 ml lapte rece.O lasam deoparte 15 minute.
    Adaugam apoi untul bine frecat cu cate 1-2 linguri din fiecare gem si amestecam cu foaia sfaramata. Punem compozitia intre celelalte doua foi care au fost unse cu cate o lingura de gem fiecare.
  • Batem spuma cele 3 albusuri cu un praf de sare si apoi cu 200 g zahar pe bain marie sau in oala de lapte cu pereti dubli, pina cand se inatreste bezeaua.Adaugam un plic de zahar vanilat. , apoi bezeaua o punem peste foaia de deasupra .
  • Peste bezea radem ciocolata. Lasam cateva ore prajitura la rece apoi se poate taia si aseza pe o farfurie.
  • Daca o lasati de azi pina maine la rece se va taia mult mai usor.

Punctează această reţetă

Doina-SidoniaDoina-Sidonia

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: