Petitchef

Prajitura Congo

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru foi :

Pentru umplutura :

Preparare

  • In functie de tipul biscuitilor, restul ingredientelor variaza. Important e ca produsul final sa nu fie nici prea moale nici prea uscat. De aceea recomand ca siropul ce se va prepara sa se puna treptat peste biscuiti.
  • Foi :
    Intr-un bol se pune zaharul,mierea,oul, untul, laptele praful de copt si faina. Se amesteca bine si se framanta pana nu se mai lipeste .
    Se imparte aluatul in doua si se fac doua foi pe dosul tavii.Se coc in cuptor la 180 grade timp de 15-20 minut.
  • Umplutura :
    Se pune laptele impreuna cu zaharul intr-o cratita si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga untul . Se amesteca bine iar cand acesta s-a topit , se ia de pe foc si se adauga praful de ciocolata si esenta de rom. Biscuitii se macina pana devin praf .
  • Se toarna siropul treptat peste biscuiti , se amesteca bine pana cand devine ca un aluat adaica sa se poata modela in mana , sa nu curga.
    Se pune toata umplutura peste o foaie , se intinde uniform iar peste umplutura se pune a doua foaie si se apasa bine sa se lipeasca.
  • Deasupra se presara zahar pudra.
    Se lasa la rece cateva ore inainte de a se taia. Cu cat sta mai mult la rece cu atat se va taia mai bine si va avea un aspect mai frumos.

Rețete inrudite

YouTube

Prajitura-fursec


Poze

Prajitura Congo
Prajitura Congo - poza 2
Prajitura Congo - poza 3
Prajitura Congo - poza 4
Prajitura Congo - poza 5
Prajitura Congo - poza 6
Prajitura Congo - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

cris_nedelcovici, 13/04/2016

FEREASCA DUMNEZEU !!! ce e porcaria asta?

(0) (0) Abuz
emi-drena, 13/04/2016

Care unt la foi? sau cat?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează