Din categoria „Retete simple”, prezentam Flan cu nuca de cocos! Un desert magic, impartit in 2 texturi complementare care te vor face sa il sa savurezi cu placere!
Pregatiti caramelul: puneti zaharul si putina apa intr-o cratita pe foc mediu si lasati pana se formeaza caramelul. Turnati-l imediat pe fundul unei forme.
Bateti ouale si adaugati laptele de cocos. Amestecati si apoi adaugati laptele condensat indulcit si amestecati bine.
Adaugati nuca de cocos rasa si amestecati. Turnati totul in forma unde anterior ati turnat caramelul.
Puneti tava intr-o alta forma mai adanca si umpleti cu apa clocotita pana la jumatate pentru a face un bain-marie.
Coaceti 45 minute la 180°C. Incercati cu lama unui cutit pe lateral; ar trebui sa iasa curata, altfel nu este inca gatit.
Se lasa sa se raceasca inainte de a fi scos din forma. Gata!
Comentarii:
Un fel mai interesant de lapte de pasare. Foarte buna pt iubitorii de cocos. Bravo!
Pentru mine , este prea consistenta si dulce.
Dar ,nu inteleg ce este COULIS!!!!