Petitchef

Crema cu iaurt si gelatina

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Intr-un lighenas de 2?3 l, gelatina se înmoaie în iaurt, cca o ora. Frisca rece de la congelator se bate spuma, se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si apoi se pastreaza la frigider. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si 30 ml zeama de lamîie, apoi se bat în continuare, pîna cînd se întaresc bine si se lasa în bucatarie.
  • Lighenasul cu gelatina, iaurtul, coaja rasa de lamîie si gemul din coji de portocale se asaza pe un vas cu apa calda ; se amesteca cu lingura, 2 – 3 minute, pîna cînd se topeste gelatina, apoi, lighenasul se trece pe un vas cu apa rece si se amesteca în compozitie, pîna cînd aceasta ajunge la temperatura degetului.
  • Dupa aceea, se pune o lingura cu vîrf din spuma de albus, se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura, de 5-6 ori, se adauga toata spuma si se amesteca cu gelatina, tot prin rasturnare, pîna la fundul lighenasului, dar nu prea mult, ca sa nu se lase spuma.
  • Se desarta peste toate frisca rece, adunînd-o cu lopatica de pe lighenas si se amesteca cu telul, usor, prin rasturnare, pîna la fundul lighenasului, de 8-10 ori, ca sa se omogenizeze toata compozitia. Se obtine o crema consistenta care se desarta, imediat, într-o cratita de 2 1, unsa cu putin unt.
  • Dupa ce s-a tinut în frigider 2-3 ore, crema se rastoarna pe un platou, cum s-a aratat la Crema de vanilie cu gelatina I” si se orneaza cu fructe din compot sau dulceata, sau cu frisca. Este o crema acrisoara, racoritoare.


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:




Comentarii:

27/12/2013

Am,mancat e foarte bunaaaaa

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Mi se pare o porcarie. Cine poate manca asa ceva.?

(0) (0) Abuz
13/02/2013

Suna bine ,o voi incerca si va scriu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
3 porții
10 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă de migdale - rețeta ușoară
Cremă de migdale - rețeta ușoară
4 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

Colectie de retete cu iaurt Colectie de retete cu iaurt Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! De ce iaurt de casa? De ce iaurt de casa?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează